24. 05. 2024.
Vesti

Ponoš: Arenu su na dan izbora obezbeđivali kriminalci i osuđivane ubice

Avatar
  • December 28, 2023
  • 2 min read
Ponoš: Arenu su na dan izbora obezbeđivali kriminalci i osuđivane ubice

Gostujući na televiziji N1 general Zdravko Ponoš rekao je da će predstavnici režima morati da odgovore na niz pitanja vezanih za organizovanu krađu izbora.

“Moraće da odgovore zašto u Arenu nisu mogli da uđu opozicioni predstavnici iz RIK-a dok su arenu obezbedjivali osudjivani kriminalci. Rečeno je da se tamo snima film. Neka kažu koji se film snimao tada i da li su radile tada nadzorne kamere? Neka kažu da li je Vlada Mandić glavni organizator svega kao i šta se tih dana radilo u prostoriji 1076?” upitao je Ponoš.

On kaže da su to pitanja kojima treba da se bavi tužilaštvo kao i da je svestan da ovakvo tužilaštvo to neće rešiti ali da je važno da postavimo ta pitanja i pokažemo građanima i svetu da ovde institucije ne rade. “Mi moramo da kucamo na vrata institucija i da pokažemo da ne rade kao što je kucao Vlada Obradović da ga puste da uđe u gradsku kuću, bez namere da nasilno uđe. ” – rekao je Ponoš.

U vezi protesta na kojima je došlo do sukoba sa policijom Ponoš kaže da nije normalno da policija bude u gradskoj kući, a odbornici ispred. On smatra da je nekoliko ubačenih huligana i nekoliko pristalica stranaka ponesenih atmosferom, ukupno desetak ljudi, pravilo incident i lupalo stakla i da je bilo nepotrebno intervenisati brigadom žandarmerije u toj situaciji. Njih je moglo da pohapsi desetak policajaca.

“Ovde je izvršena nepotrebna demonstracija sile kao kada su nakon demonstracija 90te izvedeni tenkovi nakon što su se svi razišli.”

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *