24. 07. 2024.
Vesti

Politika Srpskog patriotskog bloka biće buduća politika Vlade Srbije

Avatar
  • October 7, 2023
  • 4 min read
Politika Srpskog patriotskog bloka biće buduća politika Vlade Srbije

U Kragujevcu je, pred više od 500 građana, u prepunoj sali, održana tribina Srpskog patriotskog bloka, koji čine Srpski pokret Dveri, Srpska stranka Zavetnici i istaknuti srpski intelektualci.

Okupljenima su se obratili Milica Đurđević Stamenkovski – predsednik Srpske stranke Zavetnici, Boško Obradović – predsednik Srpskog pokreta Dveri, prof. dr Miloš Ković, prof. dr Dušan Proroković, prof. dr Zoran Čvorović, kao i predsednici gradskih organizacija Dveri i Zavetnika iz Kragujevca Nada Petrović i Nenad Milisavljević.

 

Prof. dr Dušan Proroković: Mi ne idemo na izbore da bi nam bila čista savest, već zato što smo alternativa ovoj vlasti i obećavamo da ćamo u našoj politici biti suvereni.

Moram da istaknem da je naša ekonomija u izuzetno lošem stanju i da mi kao država izvozimo proizvedenu vrednost u iznosu od 25 milijardi dolara godišnje, a uvozimo preko 33 milijarde, što znači da smo u deficitu preko 8 milijardi dolara godišnje.

To ni jedna Nemačka ne može da preživi. Srpska ekonomija mora da bude zasnovana na suverenizmu i mora biti izvozno orijentisana.

 

Prof. dr Zoran Čvorović:

Prve političke stranke u Srbiji formirane su sa idejom da Srbija bude spolja suverena, a iznutra političku slobodna.

Danas nam strani ambasador Kristofer Hil određuje gde će biti naša vojska.

Zato ulogu odbrane suvereniteta vidim upravo u ovoj grupaciji.

U Srbiji moraju da se pitaju građani, a ne strani ambasadori kao što je slučaj sada. Cilj ovog srpskog državotvornog bloka mora biti minimalno 50 narodnih poslanika u sledećem sazivu Narodne skupštine i zato treba dati šansu ovim mladim ljudima okupljenima u ovoj suverenističkoj grupaciji kako više ne bismo bili zatočenici stranih ambasadora, stranih banaka i stranih investitora.

 

Prof. dr Miloš Ković:

Kosovo i Metohiju su oslobodili Šumadijska i Drinksa divizija.

Nikada nismo tražili nevolje, ali ne želimo da stranci menjaju svest našeg naroda.

Kako će nas pamtiti naša deca ako se ne suprotstavimo predaju KiM? A to upravo radi režim Aleksandra Vučića. Srbi trpe teror na KiM i za to krivicu snose NATO trupe, separatistički režim Aljbina Kurtija i sadašnja vlast u Srbiji, predavši, od 2013. godine, opštine, sudstvo i sve druge srpske institucije na severu KiM u ruke Albanaca. Naš narod se zbog terora iseljava sa KiM, a vlast ništa ne čini da to spreči. Predaja KiM je početak rasparčavanja Srbije i to ne smemo da dozvolimo. Oslobodimo se straha i podržimo ove ljude.

 

 

 

Boško Obradović: Suština stvaranja ovog našeg srpskog patriotskog bloka je da odbranimo državu, domaću privredu i poljoprivredu, našu životnu sredinu i da vratimo državu narodu.

Ne sme više biti sitnih stranačkih interesa, već je cilj snažna politička opcija koja će voditi državu.

Naš savez je početak ujedinjavanja svih patriotskih snaga u državi i mi smo alternativa i sadašnjem i bivšem režimu.

Srž naše politike je borba za očuvanje Kosova i Metohije, odbrana Republike Srpske, protivljenje uvođenju sankcija Rusiji, jaka domaća privreda i poljoprivreda i snažna porodična politika. Ta politika će biti politika buduće Vlade Republike Srbije.

 

 

Milica Đurđević Stamenkovski: Najveća sramota i gaženje Vojske Srbije je odlazak američkog ambasadora i srpskog ministra odbrane u Rašku, gde su zajedno postrojavali srpsku vojsku.

Srbija nije vojno neutralna ako je postrojava Kristofer Hil. Aleksandar Vučić na CNN-u, povodom izjave Novaka Đokovića da je KiM deo Srbije, ograđuje se od toga.

Srpske državotvorne snage dele mišljenje sa Novakom Đokovićem i jasno ističu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Sa druge strane, ovde u Kragujevcu, vlast je dala 10 hektara gradskog građevinskog zemljišta u stambenom delu i dali ga nemačkim investitorima za fabrička postrojenja koja će zagaditi životnu sredinu, a nakon toga, kao što je bio slučaj mnogo puta do sada, otići čim im isteknu subvencije i ostaviti ljude bez posla. Zato narod želi promene, ali promene na bolje.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *