22. 05. 2024.
Vesti

ORLIĆ: NARODNA VOLjA JE SVETINjA I ONA MORA DA SE POŠTUJE

Avatar
  • January 31, 2024
  • 4 min read
ORLIĆ: NARODNA VOLjA JE SVETINjA I ONA MORA DA SE POŠTUJE

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić sazvao je za 6. februar konstitutivnu sednicu parlamenta, na kojoj je prva tačka potvrđivanje mandata novih narodnih poslanika.

“Kurti nastavlja svoj teror nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i to je jasno svima. Pitanje je samo da li će neko tome da pristupa onako kako treba ili će time da kalkuliše i pravi neke političke manevre.

To ste nažalost mogli da vidite i kod stranaca, ali i kod nekih ovde”, rekao je Orlić, gostujući na Kurir televiziji, i dodao:

“Oni samo gledaju da napadnu predsednika Vučića i Srbiju, a ovom zlikovcu opraštaju. Na osnovu toga možete videti šta ko misli o Kurtiju. Neće da se izjasne o zabrani dinara, nego će to da iskorista za napad na samu Srbiju. Svima je jasno koje glavni krivac i ko je generator svih problema. Ako to ne vidite treba da budete ili udaljeni od svake logike ili bezobrazni.”

aljbin kurti

Konstatovao je da se borba za Kosovo i Metohiju vodi u, kako je rekao, uslovima gorim od nemogućih:

“Na diplomatskom planu se stalno radi. Jasno vam je da su jedini koji tu nešto rade samo predsednik Vučić i naša vlada. Neko drugi ne bi ni pokušao da se bori u ovakvim uslovima koji su za nas gori od nemogućih. Neke stvari smo i uspeli da izborimo i u takvim uslovima. Samo da vas podsetim da je više od 20 država, 28 njih je povuklo priznanje koje je dalo za takozvano nezavisno Kosovo. Srpski narod na Kosovu i Metohiji daje plebiscitarnu podršku predsedniku Vučiću.”

Razlog Kurtijevog ponašanja vidi u apsolutnoj toleranciji za njegove poteze:

“Kurti se ponaša komotno jer je zaključio da mu prolazi sve. Vidite da iz dana u dan smišlja šta će da uradi srpskom narodu i da to svaki put bude užasnije od prethodnog puta. Iz međunarodne zajednice stignu neke preporuke, kao sad o zabrani dinara i on ih odbije. Onda se pitamo hoćete li da uradite nešto konkretnije. Ovako se ništa neće promeniti”, rekao je Orlić i dodaje:

“Naš jasan stav, koji je i u ustavu Republike Srbije i koji predsednik Vučić otvoreno govori svima i Šolcu i Makronu i sada Lajčaku, jeste da nema priznanja nezavisnog Kosova. Mi smo uspeli neke stvari da promenimo jer sada je tema normalizacija, a priznanje nije tema. Neko će da kaže to nije velika razlika. Ja mislim da je to ogromna razlika. Za nas to nije priznanje ni de fakto ni de jure i to nikada nećete dobiti od nas dok se mi pitamo. Za nas je Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje, tako stoji u ustavu i mi ćemo naš ustav da poštujemo.”

Ocenio je da je cinično dovoditi Kurtija u bilo kakvu vezu sa demokratijom:

“Njima je vrhunac demokratije kad Kurti postavi limene kontejnere i kaže dođi da glasaš na mojim izborima. Je l’ vam to demokratija?”

Komentarisao je reakciju dela opozicije na zakazivanje sednice parlamenta za 6. februar:

“Sednica je zakazana za naredni utorak na grdno negodovanje i neskrivenih očaja iz bivšeg režima.

Pitaju se kako mi možemo da zakažemo sednicu parlamenta, a da evropski parlament još nije doneo ne znam kakvu rezoluciju o ne znam čemu.

To vam je još jedan u nizu dokaza kako ti ljudi zamišljaju svoju državu i kako bi je vodili kad bi im se ukazala prilika.

Oni misle da će Fon Kramon da zakazuje sednicu skupštine Srbije. Da će to da rade Grošej, Šenek, Šider, Picula i onaj iz HDZ-a. Kad kažu da će da opstruiraju verovatno misle da će da vrište, tuku, da skaču na klupe kao što su i ranije radile. Time neće postići ništa. Narodna volja je svetinja i nju niko ne može da gazi.”

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *