24. 07. 2024.
Vesti

Održan protest zbog izborne krađe i nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića (VIDEO)

Avatar
  • January 16, 2024
  • 2 min read
Održan protest zbog izborne krađe i nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića (VIDEO)

Nakon dvonedeljne pauze, ispred Republičke izborne komisije, u ulici Kralja Milana, u Beogradu, održan je protest Srbija protiv nasilja zbog, kako tvrde predstavnici te političke grupacije, izborne krađe, 17. decembra prošle godine, koju je sproveo režim Aleksandra Vučića.

Među okupljenima su bili predstavnici liste Srbija protiv nasilja. Postavljen je kombi na kojem se očekuje njihovo obraćanje.

Nakon okupljanja kod RIK, održana je šetnja do crkve Svetog Marka gde su bile upaljene sveće za Olivera Ivanovića.

Okupljenima se obratila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, koja je više od deset dana štrajkovala glađu zbog izborne krađe u prostorijama RIK.

Imajući u vidu da je na današnji dan, pre šest godina, ubijen srpski političar sa Kosova i Metohije, Oliver Ivanović, koji nije bio deo tamošnje Srpske liste i pod kontrolom režima iz Beograda, Aleksandra Vučića, a da za to ubistvo još niko nije odgovarao, opozicioni političari sa liste Srbija protiv nasilja posvećuju večerašnju pobunu i protiv takvog tragičnog slučaja.

Danas u 18 časova protest opozicije, obraća se Marinika Tepić

Takođe, podsetimo da je uprkos navodima da Evropski parlament neće raspravljati i donositi nikakve rezolucije u vezi sa izbornim mahinacijama Aleksandra Vučića, juče, ipak, na plenaronoj sednici tog tela izglasano da će poslanici EP raspravljati o srpskim izborima sutra, 17, januara, a da će izglasati rezoluciju u februaru.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *