24. 05. 2024.
Vesti

Obradović: Šta ti to treba, Stojane?

Avatar
  • February 12, 2024
  • 3 min read
Obradović: Šta ti to treba, Stojane?

Stojane, zbog političara kao što si ti, ova zemlja ima sve manje naučnika poput tebe. Ti i ja se znamo i uvek sam javno govorio da si ti jedan od naših najboljih matematičara i naučnih radnika – piše u pismu Vladimira Obradovića, profesora Univerziteta u Beogradu i kandidata za gradonačelnika Beograda koalicije Srbija protiv nasilja, Stojanu Radenoviću, profesoru u penziji i predsedavajućem Narodne skupštine.

 

 

Međutim, prestao si da budeš naučnik i profesor i postao si partijski vojnik u stranci koja je ovu zemlju devastirala na svaki mogući način. Iako znaš da je jedan od osnovnih ciljeva nauke traganje za istinom, u svom političkom delovanju odlučio si se da kreneš drugim putem, što dalje od istine.

 

Prvo, Stojane, zašto si prihvatio da predvodiš konstituisanje parlamenta koji se zasniva na krađi? Nisi se, recimo, u prošlom mandatu prihvatio da vodiš Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo već si glasao da ga vodi Marko Atlagić. Da li je to zato što se si iskren u stavu koju si izneo u intervjuu za jedan dnevni list da „ponašanje treba da bude fino, da pleni“?

Čitajući taj intervju, nisam mogao da verujem da se pozivaš na pristojnost i tragediju u Ribnikaru. Pa zašto, Stojane, na tom istom Odboru koji se bavi prosvetom nisi podržao da se raspravlja o činjenicama koje su dovele do strašne tragedije u Ribnikaru. Zašto si okretao glavu na drugu stranu? Zašto ni jednom nisi reagovao na uvrede koje je Atlagić iznosio na račun drugih poslanika u tom Odboru i Skupštini?

Pišeš o teškom surovom položaju dece u Palestini, ali nisi reagovao na zlostavljanje dece u našim vrtićima, izbacivanje dece iz predškolskih ustanova zbog političke nepodobnosti roditelja.
Nisi reagovao na katastrofalne rezultate PISA testova. Možda smatraš da su se to prosvetni radnici tužakali strancima?

Podržao si da Pododbor za nauku i obrazovanje vodi čovek koji ima sedam citata i h-indeks 2, a ti znaš šta to znači, iako je u tamo bilo naučnika i profesora sa neuporedivo boljim naučnim rezultatima.

Nikada ništa nisi rekao za kupljene diplome i plagirane doktorate. Zašto si to sebi dozvolio Stojane? Zbog „parica“ koje primaš u Parlamentu?

Zašto si Stojane dozvolio sebi da iznosiš neistine o opoziciji i vlasti? Čitav niz neistina si izneo na delovanje opozicije i njenih lidera. Šta ti je to trebalo?

Jedino istinito što si rekao jeste da je zemlja u teškoj situaciji. Ali nisi dovršio rečenicu.

Zemlja je u teškoj situaciji zbog rđave vlasti, a ne zbog opozicije – piše u pismu Vladimira Obradovića, profesora Univerziteta u Beogradu i kandidata za gradonačelnika Beograda koalicije Srbija protiv nasilja, Stojanu Radenoviću, profesoru u penziji i predsedavajućem Narodne skupštine.

Obradović: Posle 17. decembra nastupa jedna potpuno nova era u upravljanju ovim gradom i učešću građana

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *