14. 06. 2024.
Vesti

Obradović: Posle smene ove vlasti, nova gradska uprava će ponovo uvesti 13.penziju

Avatar
  • December 5, 2023
  • 2 min read
Obradović: Posle smene ove vlasti, nova gradska uprava će ponovo uvesti 13.penziju

“Starije generacije su temelj našeg društva, čiji je doprinos nezamenljiv. Njihovo dostojanstvo i dobrobit su od izuzetnog značaja za napredak naše zajednice”, izjavio je prof. dr Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda iz koalicije “Srbija protiv nasilja”.

“Posle smene ove vlasti, nova gradska uprava će ponovo uvesti 13. penziju koja je ukinuta kada je SNS došao na vlast. Posvećujemo se podršci starijim sugrađanima pružanjem osnovnih usluga i osnivanjem centara za pomoć osobama koje pate od demencije pri svakoj opštini kako bi se omogućilo adekvatno zbrinjavanje i podrška našim starijim sugrađanima. SNS vlast je takve projekte odbila, iako je jasno da je kvalitet života osoba sa demencijom i članova njihove porodice znatno umanjen bez socijalne inkluzije u društvo i podrške.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” se zalaže za inkluzivno društvo u kojem svaki građanin, bez obzira na godine, može dostojanstveno i kvalitetno da živi. Politika poslednje decenije i SNS je takva da su našim najstarijim sugrađanima bespravno umanjene penzije i one će po smeni ove vlasti i formiranju nove vlade biti vraćene. Iznos koji će se vratiti se može obračunati na internet stranici Stranke slobode i pravde (ssp.rs).

Dr Obradović je pozvao sve građane da 17. decembra zaokruže broj 3 na beogradskim izborima i broj 7 na republičkim izborima za Srbiju i Beograd bez nasilja.

Obradović: Beograd će na izborima poraziti koaliciju Šešelj-Šapić

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *