24. 07. 2024.
Vesti

Obradović: Posle 17. decembra nastupa jedna potpuno nova era u upravljanju ovim gradom i učešću građana

Avatar
  • December 11, 2023
  • 3 min read
Obradović: Posle 17. decembra nastupa jedna potpuno nova era u upravljanju ovim gradom i učešću građana

Predstavnici beogradske liste koalicija “Srbija protiv nasilja” danas su potpisali Deklaraciju o osnivanju novih opština i to od Voždovca, Grocke, Zemuna i Palilule. I to da se od Gradske opštine Voždovac formiraju sledeće opštine GO Voždovac i GO Avalski venac, da se od Gradske opštine Grocka formiraju sledeće opštine GO Grocka i gradska opština koju će činiti naselja Kaluđerica, Leštane, Vinča, Ritopek i Boleč, da se od Gradske opštine Zemun formiraju sledeće opštine GO Zemun i GO Batajnica, da se od Gradske opštine Palilula formiraju sledeće opštine GO Palilula i GO Dunavski venac, a o čijim imenima će se izjasniti na referendumu građani sa teritorija novoosnovanih opština.

“U središtu politike Srbija protiv nasilja je da se grad vrati građanima.
Tokom desetogodišnje vladavine SNS-a u Beogradu sav njihov fokus je bio na investitore bliske njima, na ispumpavanje vrednosti iz grada i prelivanje na privatne džepove.
Potrebe građana u protekloj deceniji su zanemarivanje.
Zato je fokus naše politike da građani ponovo participiraju u donošenju odluka za ovaj grad, a to je moguće jedino ako stvorimo dobar upravljački sistem koji će tu participaciju omogućiti. Građani moraju zajedno sa gradskom upravom da kreiraju vrednost lokalne zajednice” izjavio je na konferenciji za štampu prof. dr Vladimir Obradović, kandidat ove liste za gradonačelnika.
 “Jedan od najbitnijih elemenata tog novog pristupa upravljanju gradom jeste reorganizacija postojećih opština tako što će opštine koje su po svojoj specifičnosti i teritoriji različite pregrupisati i formirati se nove opštine koje će moći bolje da prepoznaju potrebe lokalnog stanovništa i učetvuju u donošenju odluka” istakao je Obradović i dodao da su te opštine su po svojoj prirodi različite, različite su potrebe građana u jednom delu u odnosu na drugi deo opštine i zato smatra da će ovakva reorganizacija značajno doprineti kvalitetu života građana i vraćanje normlanosti u te sredine.
 “O nazivima novih opština smatramo da treba da odluče građani i nakon pobede i započinjanja ovog procesa, a mi ćemo kroz referendum pitati građane kako oni žele da se nove opštine zovu i na taj način zaista pokazati da iskreno i otvoreno pristupamo demokratskim procesima i da u svemu onome što se tiče određene zajednice građani moraju imati ključnu reč.

Posle 17. decembra nastupa jedna potpuno nova era u upravljanju ovim gradom i učešću građana u kreiranju vrednosti za svoju zajednicu” zaključio je Obradović.

Obradović: Sramotno je da bilo koja gradska uprava zanemaruje potrebu građana Mladenovca za uređenim i efikasnim prevozom

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *