24. 05. 2024.
Vesti

Obradović: G-dine Mali, Beograd je danas, zbog vaše naprednjačke megalomanske politike, groblje propalih projekata

Avatar
  • December 12, 2023
  • 2 min read
Obradović: G-dine Mali, Beograd je danas, zbog vaše naprednjačke megalomanske politike, groblje propalih projekata

Gospodine Mali, desetine redova odgovora ste do sada napisali, ali nikako Beograđanima da odgovorite na jedno veoma jednostavno pitanje – zašto ste cenu izgradnje metroa povećali sa 2,2 na 6,6 milijardi evra? Zašto ste tri puta jeftiniji projekat metroa iz 2012. godine, iza kog je stala struka, zamenili svojim tri puta skupljim projektom metroa, iz čijeg razvoja se Građevinski fakultet javno isključio?

 

siniša mali
 Zašto ste, gospodine Mali, kao gradonačelnik Beograda zaustavili izgradnju metroa, koji je imao obezbeđeno finansiranje i već razvijene projekte?
Zašto ste potom Beograđanima potrošili preko 10 godina života razvijajući svoj metro čija izgradnja kasni preko 5 godina?
Čijim interesima ste se vodili prilikom njegove izrade, kada znamo da ne prolazi kroz glavnu autobusku i želenzničku stanicu, ne prolazi kroz Klinički centar i čije se linije ne ukrštaju na centralnom gradskom trgu, kako je to svugde u svetu normalno?
Zašto ste nametnuli metro koji ima desetine drugih ozbiljnih manjkavosti, kako Građevinski fakultet kaže? Vaš metro prolazi kroz parcele na koje su vaši investitori bacili oko da grade, ali ne i kroz delove grada koji trpe najveće saobraćajne pritiske?
 Odgovori su jasni, gospodine Mali. Interesima Beograđana sigurno niste bili vođeni.
Vaša stranka SNS, već deset godina neodgovorno rasipa novac Beograđana forsirajući projekte koji su neracionalni i preskupi, a koje potom niste sposobni da izvedete.
Beograd je danas, zbog vaše naprednjačke megalomanske politike, groblje propalih projekata – od nikad izgrađene žičare na Kalemegdanu, preko projekta četiri bulevara koji su i dan-danas u lošem stanju i kojima treba nova rekonstrukcija, pa do upravo vašeg metroa od kog se struka ograđuje. 

 Kada odgovorite na ova pitanja, gospodine Mali, možemo preći na diskusiju o presporom izvođenju zemljanih radova na Makiškom polju, ali ni to Vam ne bih preporučio. Razmere vašeg nezanja da upravljate Beogradom, kao i vaša nesposobnosti i razmere štetnosti vaših projekata u Beogradu, su epske. No, kao što sam rekao, Beograd vas neće. Svi vaši promašaji nas skupo koštaju. Znaju Beograđani odlično s kim imaju posla i zato žele promene. Vreme je da se pakujete.

Obradović: Gospodine Mali, prestanite više da lažete Beograđane

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *