14. 06. 2024.
Vesti

Obradović (Dveri) : Neviđeni pritisci na građane i biračke odobre

Avatar
  • December 13, 2023
  • 2 min read
Obradović (Dveri) : Neviđeni pritisci na građane i biračke odobre

Danas je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović razgovarao sa članovima odbora u Koceljevi koji trpe neverovatne pritiske i pretnje. Naime, član biračkog odbora, Zoran Simić direktno je ucenjivan i nuđen mu je mito da za Srpsku naprednu stranku prekraja biračku volju građana i lažira glasanje.

U tom razgovoru, Slavica Ranković, funkcioner SNS i zamenik predsednika opštine Koceljeva, otkrila je da postoje crne liste građana koji su dali podršku drugim listama, da se ljudima preti otkazima, a preduzetnicima inspekcijama, kao i da se sprema velika izborna krađa.

Svakodnevno dobijamo prijave desetina građana koji su prestrašeni glasačkim listićima nepostojećih ljudi koji su prijavljeni na njihove adrese. Građanima savetujemo da komisijski utvrde stvarno stanje prijavljenih na adresi, zgradi ili kući, te zapisnik sa prijavom proslede izbornoj komisiji i nadležnom MUP pod sumnjom za falsifikovanje i napad na privatnu imovinu građana.

Ovim povodom javno apelujemo da ćemo zaštiti sve građane i izbornu volju, a za svaku i najmanju nepravilnost, pretnju i ucenu pokrenućemo krivične prijave protiv odgovornih lica.

Na osnovu iskustva iz prethodnih izbora, najveću opasnost za izbornu krađu, a na šta ćemo obratiti posebnu pažnju na dan glasanja, predstavlja: glasanje umesto preminulih koji su još uvek u biračkom spisku, glasanje umesto odsutnih u inostranstvu i glasanje van biračkog mesta bez kontrole.

Građane pozivamo da i dalje prijavljuju nepravilnosti i obavezno izađu na glasanje i slobodno iskoriste svoje biračko pravo. Posebnu pažnju posvetili smo obuci članova biračkih odbora i biće im pružena sva pravna pomoć u toku izbornog dana kako bi se zaštitio izborni proces i Srbija konačno postala demokratska i slobodna zemlja.

Boško Obradović: Zašto SNS treba da ode sa vlasti na svim nivoima?

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *