24. 07. 2024.
Vesti

Obradović: Beograd je drugi najskuplji stan u Evropi. Zbog toga je potrebno da se svake godine izgradi 2000 stanova po povoljnijim uslovima

Avatar
  • December 6, 2023
  • 1 min read
Obradović: Beograd je drugi najskuplji stan u Evropi. Zbog toga je potrebno da se svake godine izgradi 2000 stanova po povoljnijim uslovima

“Cena stanova u Beogradu je postala neizdrživo visoka i zato je neophodno da Beograd hitno uvede politiku priuštivog stanovanja. Za to je potrebno da grad svake godine sagradi najmanje 2.000 stanova koje bi po uslovima povoljnijim nego na tržištu davao građanima u zakup”, istakao je prof. dr Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika koalicije “Srbija protiv nasilja”. 

“Svedoci smo ogromne stambene krize koju nova gradska vlast neće ignorisati.
U odnosu na zarade, Beograd je drugi najskuplji grad za stanovanje u Evropi – da bi prosečna porodica kupila stan u Beogradu, potrebno je da najmanje dvadeset godina svakog meseca odvaja celu platu. Beograd treba da preuzme najuspešniji svetski model priuštivog stanovanja, model grada Beča, koji svake godine u saradnji sa privatnim graditeljima sagradi oko 5.000 stanova”, ističe Obradović.
 “Od 17.12. će o ovim pitanjima odlučivati tim ljudi koji poznaju probleme ovog grada i znaju kako da ih reše”, zaključio je dr Obradović.

Obradović: Beograd danas liči na groblje propalih projekata

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *