24. 05. 2024.
Vesti

Nikezić: Koliko parizer ima veze sa Parizom, toliko i vaša vlast ima veze sa ekonomskim uspehom

Avatar
  • September 22, 2023
  • 2 min read
Nikezić: Koliko parizer ima veze sa Parizom, toliko i vaša vlast ima veze sa ekonomskim uspehom
Koliko parizer ima veze sa Parizom, toliko i vaša vlast ima veze sa ekonomskim uspehom, kojim se danas opet hvalite. Da sam na vašem mestu bilo bi me sramota da i dalje ponavljam kako za inflaciju „nismo krivi, već je uvezena sa krizom u svetu“, kada je inflacija u Srbiji danas 11,5%, u Ukrajini 8,6%, a u evro zoni 5,2%. 
 Ta razlika izmađu Srbije i evropskih  zemalja je upravo u vašoj neodgovornoj politici, koja je dovela do toga da su mleko, meso i jaja skuplji u Srbiji nego u Sloveniji a tamo je plata dva puta veća.
Kako ste to zaštitili i povećali standard građana, ako su cene hrane u poslednje dve godine po zvaničnoj statistici povećane 42%, dok su plate povećane 32%, a penzije samo 28%?
Sunovrat životnog standarda građana možda se najbolje ogleda u dramatičnom padu prihoda od PDV-a, koji su u julu bili samo 70 milijardi dinara, što je 5 milijardi manje nego prošle godine, uprkos inflaciji od 13,5%.
 I još se pravdate davanjem pomoći građanima, a svaki dinar koji ste im dali došao je od prekomernog zaduživanja ili štampanja novca, pa ste im umesto pomoći natovarili rekordnu inflaciju i duplo veći javni dug.
O kojoj stabilnosti zemlje govorite, kada živimo u uslovima nekontrolisanog rasta nasilja, opšte kriminalizacije društva, razorenih institucija, podivljale inflacije i obnovljenih pretnji uvođenja viza, pa je danas samo 11% mladih rešeno da ostane u Srbiji?
Sve su to razlozi zašto je Stranka slobode i pravde usvojila “Deklaraciju za sprečavanje propadanja Srbije”, kako bi stali na put prekomernom zaduživanju, podivljaloj inflaciji, rastu siromaštva i sveprisutnoj korupciji.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *