24. 07. 2024.
Vesti

Nikezić: Jorgovanka Tabaković nam se prikazuje kao u filmu “Dan Mrmota”

Avatar
  • February 15, 2024
  • 2 min read
Nikezić: Jorgovanka Tabaković nam se prikazuje kao u filmu “Dan Mrmota”

Jorgovanka Tabaković nam se tradicionalno ukaže na prelasku zime u proleće i, baš kao u filmu “Dan mrmota”, uvek obeća isto: inflaciju u granici cilja NBS. Naravno, svaki put promaši. Tri godine za redom inflacija je najmanje duplo viša od ciljane godišnje inflacije, pa ne čudi što građani Srbije plaćaju skuplju hranu nego Nemci ili Slovenci, iako su nam primanja višestruko niža.

 Stranka slobode i pravde je još pre dve godine zahtevala da se utvrdi struktura troškova 100 osnovnih životnih proizvoda, spreči preterano maržiranje cena hrane, zaustavi prekomerno štampanje novca, uvede porez na ekstraprofit i uloži u domaću polkoprivredu i energetiku, a sve kako bi se zaustavila inflacija i smanjile cene hrane i komunalija.
Umesto da uvede ili predloži konkretne mere za borbu protiv inflacije, guvernerka i danas nastavlja da traži izgovore u “geopolitičkim dešavanjima”, samo što joj je novi izazov predstavljaju “dešavanja u Crvenom moru”, a ne rat u Ukrajini, koja inače ima značajno nižu inflaciju od Srbije.  
 Dok se skriva iza svoje zvučne funkcije i enormne plate, građani Srbije plaćaju za njenu nestručnost i neaktivnost, pa je zaista krajnje vreme da guvernerka, umesto novih obećanja, ponudi ostavku zbog katastrofalnih rezultata NBS, čiji je osnovni zakonski cilj morao da bude “postizanje i održavanje stabilnosti cena”.

Nikezić: Ukinite akcizu na struju, smanjite cene za građane i domaću privredu, a povećajte za kineske kompanije koje dobit iznose iz Srbije

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *