24. 07. 2024.
Vesti

Narodna stranka: Naštelovano istraživanje nepouzdane agencije Stata, promašila beogradske izbore za gotovo 16 odsto

Avatar
  • September 19, 2023
  • 1 min read
Narodna stranka: Naštelovano istraživanje nepouzdane agencije Stata, promašila beogradske izbore za gotovo 16 odsto

Narodna stranka saopštila je danas, povodom istraživanja javnog mnjenja agencije Stata, da je cilj naštelovanih ili preciznije lažnih istraživanja, koja su preneli i relevantni mediji, kreiranje lažne slike o popularnosti političkih stranka u Srbiji.

„Cilj takvih friziranih istraživanja jeste lažno predstavljanje stvarnog stanja u Srbiji“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Agencija koja je objavila ’istraživanje’ javnog mnjenja je ista agencija koja je 2022. godine izašla sa istraživanjem pred poslednje gradske izbore u Beogradu, po kojem će SNS i SPS zajedno osvojiti 29,3 odsto glasova, a SNS je na izborima dobio 38 odsto i  SPS 6,9 odsto – ukupno 44,9 odsto“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

U saopštenju se ističe da to znači da je margina greške bila čitavih 15,6 procentnih poena.

„Očigledno je da je naručilac poslednjeg istraživanja unapred zadao rezultate, po ugledu na ispit na Pravosudnoj akademiji, na kojem je kandidat izgovorio u slovo isti odgovor kao onaj koji su ispitivači imali pred sobom, što je izazvalo nedvosmislenu osudu stručne i šire javnosti“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *