24. 07. 2024.
Vesti

Narodna stranka Grocka: U školi u Živkovcu učenicima ugrožena bezbednost

Avatar
  • September 19, 2023
  • 2 min read
Narodna stranka Grocka: U školi u Živkovcu učenicima ugrožena bezbednost

Opštinski odbor Grocka Narodne stranke ističe da je školi u Živkovcu bezbednost dece ugrožena, jer je škola potpuno devastirana i neuslovna za bezbedno odvijanje nastavnih aktivnosti.

Kako krenemo dalje od beogradskog urbanog jezgra lažni glamur, šminka i sjaj prestaju i lagano tonemo u sivilo, beznađe i očaj periferije.

Daleko od reflektora i pažnje javnosti, ostavljeni i zaboravljeni čame i samuju, prezreni i odbačeni građani s ruba najudaljenijih gradskih opština.

Nema nijednog aspekta svakodnevnog života, da nije obremenjen problemima koji se ne rešavaju, koji se konstantno gomilaju i usložnjavaju dok i sami građani to ne prihvate kao realnost koju je nemoguće promeniti i na koju je nemoguće uticati.

Škola u gročanskom selu Živkovac, zapravo istureno odeljenje, pravi je slučaj ove endemske nebrige, nemara i nedomaćinskog delovanja onih koji obavljaju vlast na gradskom i opštinskom, lokalnom nivou, a regrutovani su iz redova SNSa.

Škola je potpuno devastirana i neuslovna za bezbedno odvijanje nastavnih aktivnosti.

Iako su u tri navrata opredeljivana sredstva u budžetu za rekonstrukciju školske zgrade i njenu sanaciju, tri puta na volšeban način sredstva bivaju utrošena u druge svrhe.

Svi apeli građana ostaju uzaludno, dok niko više ne može da ponudi odgovor kada će se opet odvojiti budžetska sredstva i kada će se početi sa realizacijom projekta. Slična je situacija i u drugim gročanskim selima.

Problema je sve više, oni se gomilaju i postaju sve teži, a rešenja, niti volje za njihovim osmišljavanjem nema. Očigledno je da su građani Živkovaca zaboravljeni i osuđeni da trpe ovo stanje zapuštenosti i nebrige.

Narodna stranka Grocka pokušava da stalnim pritiscima i apelima utiče na odgovorne da se uozbilje, uzmu u pamet i preduzmu bar neke, minimalne korake, kao i mere kako bi
se situacija sa školom promenila i započelo sa njenom rekonstrukcijom.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *