20. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Narodna stranka: Država da jasno osudi zabranu ulaska Patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju

Centrala
  • May 16, 2024
  • 1 min read
Narodna stranka: Država da jasno osudi zabranu ulaska Patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju

Narodna stranka najoštrije osuđuje odluku tzv. međunarodne zajednice da preko svog štićenika Aljbina Kurtija zabrani ulazak na teritoriju Kosova i Metohije Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Gospodinu Porfiriju i episkopima Srpske pravoslavne crkve koji su pošli na Kosovo i Metohiju radi otvaranja redovnog Sabora SPC u Pećkoj patrijaršiji.

Nadamo se da je danas i najvećim optimistima postalo jasno šta je stvarni cilj svih jalovih pregovora koji se na štetu Srbije, naše crkve i naroda vode u proteklih 25 godina radi navodnog uspostavljanja mira na Balkanu po cenu propasti srpske nacije.

Narodna stranka poziva sve državne organe, institucije od nacionalnog značaja, univerzitete, političke stranke i sve dobronamerne građane Srbije da osude ovu vandalsku odluku kojom se zabranjuje onome koji je na tronu Srpske pravoslavne crkve da kroči na svetu srpsku zemlju, pridržavajući se pri tome makar činjenice da je reč, pored ostalog, i o kršenju elementarnih ljudskih prava na koje ima pravo svaki građanin Srbije.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *