20. 05. 2024.
Vesti

Milivojević: Tužilaštvo da reaguje povodom navoda KRIK-a

Avatar
  • October 10, 2023
  • 3 min read
Milivojević: Tužilaštvo da reaguje povodom navoda KRIK-a

Šokantni snimci razgovora visoko pozicioniranog pripadnika policije Nenada Vučkovića koje su objavili novinari KRIK-a, zahtevaju hitnu reakciju tužilaštva, ukoliko takva institucija još uvek postoji u Srbiji.

 

Na objavljenim snimcima ima dovoljno dokaza za pokretanje sveobuhvatne istrage protiv organizovane kriminalne grupe u kojoj je očigledno i pomenuti Vučković i koja sasvim sigurno nije mogla da deluje bez pokroviteljstva vođe režima Aleksandra Vučića.

Ako reakcija tužilaštva izostane, biće to jasan znak da je mafija sasvim preuzela našu državu i da predstojeći izbori ne predstavljaju ništa drugo do izbor:

Ili Srbija ili mafija kojom rukovodi Aleksandar Vučić.

Zaprepašćuje priznanje Vučkovića da je uništavao ključne dokaze koji su mogli da dovedu do hapšenja počinioca ubistva Aleksandra Stankovića, koga je lično Vučić proglasio za državnog mafijaša
broj jedan kada je javno stao u njegovu odbranu posle napada na Miloša Vazuru i brutalnog premlaćivanja njegovog pratioca.

Reč je o poznatom mafijaškom najamniku koga je režim angažovao da u izbornoj noći između 24. i 25. aprila 2016. godine sa svojom ekipom poruši objekte u Savamali.

Pre toga je za potrebe suzbijanja skandiranja protiv Aleksandra Vučića zaveo teror na južnoj tribini fudbalskog kluba Partizan.

Takođe, informacija da je Nenad Vučković uspostavio komunikaciju sa odbeglim Željkom Maksimovićem Makom, koji je osumnjičen za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, te da je posredovao preko Sretena Jocića koji je u to vreme bio u zatvoru u Zabeli da pripadnici klana “Amerika” ne ubiju Vučkovićevog čoveka, pokazuje potpun slom bezbednosnog sektora u Srbiji nad kojim je mafija preuzela punu kontrolu.

Podsećam da još uvek nemamo odgovore na pitanja u kakvom su odnosu aktuelni generalni sekretar Vlade Novak Nedić i Nenad Vučković kada se zna da su njih dvojica zajedno sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem vežbali gađanje iz snajpera u kasarni Specijalne brigade vojske Srbije u Pančevu.

Očigledno je da u poplavi afera i skandala koje nas kao cunami zapljuskuju svakoga dana, nažalost svedočimo i potpunom slomu države Srbije i svih njenih institucija.

Ako i posle ovoga izostane reakcija tužilaštva biće to jasan znak da više nisu dovoljne smene direktora BIA Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića koje građani zahtevaju već više od 4 meseca, već je neophodno da bude razvlašćen i onaj ko je najodgovorniji zato što je Srbija postala Balkanska Kolumbija, a to je Aleksandar Vučić.

Što pre ga razvlastimo, to će biti manja šteta po Srbiju i sve njene građane.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *