24. 07. 2024.
Vesti

Mila Popović: Neko je namerno zatvorio oči pred činjenicom da se tone uglja odlažu pored obrenovačkog vodovoda

Avatar
  • July 19, 2023
  • 2 min read
Mila Popović: Neko je namerno zatvorio oči pred činjenicom da se tone uglja odlažu pored obrenovačkog vodovoda

“Ne možemo prihvatiti da u 21. veku građani Beograda moraju da se bore da objasne vlastima da je zaštita vodovoda i izvora vode osnovna potreba”, izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, u vezi sa nelegalnim istovarom uglja u Zabrežju, u opštini Obrenovac.

Popović je rekla da je takva situacija sramotna jer neko je namerno zatvorio oči pred činjenicom da se tone uglja odlažu pored obrenovačkog vodovoda, a u blizini Doma zdravlja i osnovne škole i da je to jasan pokazatelj nemara i neodgovornosti vladajuće SNS i toga da moćnici mogu raditi šta žele, dok građani moraju protestovati da bi neko uopšte obratio pažnju na zaštitu vode i njihovog zdravlja.

Tek pod pritiskom meštana Zabrežja, dogovoreno je izmeštanje uglja kome tu nikada nije bilo mesto.

Međutim dogovor sa ovom vlašću ne znači ništa dok svojim očima ne vidimo da se prostor čisti.  Sve ovo zajedno je dovelo Obrenovac na ivicu katastrofe i do mogućnosti da građani ostanu bez vode. Sve je to posledica privatnih dilova i pljačkanja EPS-a” izjavila je Popović.

“Stranka slobode i pravde zahteva da se temeljno istraži šteta koja je naneta na toj lokaciji i utvrdi ko je odgovoran za to. Nekoliko tona nije zanemarljiva količina koja može proći neprimećeno. Odgovorni moraji da budu sankcionisani da se ovakve stvari ne dešavaju iznova i iznova”, zaključila je Mila Popović.

Slavica Jevtić Ćirić, predsednica obrenovačkog odbora SSP je istakla: “mi ćemo pratiti razvoj situacije jer iako su naveli da će rešenje da se sprovede, na parceli nema radnika i ništa se ne dešava na otklanjanju uglja. Mi podržavamo inicijativu građana da se ugalj izmesti jer ugrožava zdravlje celog Obrenovca”.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *