24. 05. 2024.
Vesti

Mila Popović: Koliki je bio rok za izgradnju dečije bolnice “Tiršove 2?”

Avatar
  • October 5, 2023
  • 2 min read
Mila Popović: Koliki je bio rok za izgradnju dečije bolnice “Tiršove 2?”

Pet godina nakon prvog  obećanja da će izgraditi dečiju bolnicu “Tiršova 2” dobili smo livadu na kojoj  nema ni temelja.

Za to vreme najmlađi pacijenti iz cele Srbije čekaju satima u pretrpanom i zagušljivom hodniku, decu lečimo SMS porukama, a roditelji spavaju na stolicama u bolničkim sobama kako bi bili uz svoju decu.

To ovu vlast ne interesuje, pa su po šesti put pomerili rok za izgradnju dečije bolnice.

I to je dovoljan razlog da nikada više ne dobiju niti jedan glas”  izjavila je Mila Popović predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

 

 

Popović je podsetila da SNS od 2018. godine obećava  “Tiršovu 2” i tako privlači glasove. “Zoran Radojičić je čak govorio da se prihvatio mesta gradonačelnika kako bi se što pre izgradila “Tiršova 2”. Bio je četiri godine gradonačelnik.

Posle njega na tom mestu je bio Aleksandar Šapić godinu i po dana i gde je “Tiršova 2”?

Aleksandar Vučić je 2018. godine rekao da će se otvoriti “Tiršova 2″ 2022. godine, a onda sledi niz novih obećanja. Politika lažnih obećanja je jedino što ova vlast nudi.”

“Niko više ne zna ni kada će bolnica početi da se gradi ni kada će biti gotova.

Ne zna se šta je sa novcem koji je za izgradnju bolnice donirala EU, ne zna se gde je otišlo pola milijarde evra po navodima revizora.

Ono što svi Beograđani vide je da se bolnica ne gradi.

Ne može se to sakriti novim lažnim obećanjima.

Naša deca zaslužuju najbolje moguće uslove za lečenje. Da bi im to obezbedili neophodno je da smenimo vlast koja nakon pet godina nije uspela da napravi ni temelj bolnice koju je obećala”- zaključila je Mila Popović.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *