20. 05. 2024.
Vesti

Mila Popović: Kako je moguće da gradska uprava ne rešava prostor za Muzej automobila i dovede do toga da će Beograd ostati bez njega?

Avatar
  • February 8, 2024
  • 2 min read
Mila Popović: Kako je moguće da gradska uprava ne rešava prostor za Muzej automobila i dovede do toga da će Beograd ostati bez njega?

Aleksandar Šapić zatvara vrata gradske uprave za kolekciju starih automobila i oduzima Beogradu Muzej. Na Privremenom organu grada Beograda od preko 100 tačaka po sednici, on nije uspeo da reši pitanje lokacije beogradskog muzeja oldtajmera. Kako je moguće da godinama gradska uprava ne rešava prostor za Muzej automobila i dovede do toga da će Beograd ostati bez njega?

 

muzej automobila fb

 

U kolekciji “Bratislav Petković” se nalazi 100 automobila od kojih je nastariji iz 1897.

Kao što vredne stare zgrade Šapić naziva “udžericama”, tako možemo samo da pretpostavimo da ovakve automobile naziva “starudijama”, jer za Šapić – Šešelj koaliciju ne postoji istorija niti vrednost ako u tim pričama nema njih, pa čak i kada je raniji suosnivač Muzeja njihov bivši ministar za kulturu. 

Apsolutno sve u našem gradu što ima dušu će zatrti samo da bi ostali na vlasti i svo vreme će ulagati u zadržavanje fotelja, pa čak i glasovima ljudi koji u Beogradu ne žive.

Da su to vreme uložili u rešavanje problema, možda čak i ovako nesposobni, neki bi rešili, a među njima i prostor za Muzej automobile, zaključuje Mila Popović.

Mila Popović: Garantujem da će Mira Trailović dobiti obeležje kakvo i zaslužuje od Beograda i Srbije

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *