24. 05. 2024.
Vesti

Miketić: U sredu se planira usvajanje lopovskog zakona o izgradnji – ne čuju nas u skupštini, al čuće nas na ulici

Avatar
  • July 23, 2023
  • 2 min read
Miketić: U sredu se planira usvajanje lopovskog zakona o izgradnji – ne čuju nas u skupštini, al čuće nas na ulici

Narodni poslanik iz stranke Zajedno, Đorđe Miketić, kaže da pljačka preko Zakona o planiranju i izgradnji neće ostati bez odgovora građana i opozicije.

Tajkuni, koji su kroz privatizaciju jeftino postali vlasnici državnih preduzeća, umesto da pokrenu ta preduzeća, što je zvanično bila i ideja tih privatizacija, prvo su otpustili sve radnike, rasprodali magacine, mašine i sve vredno što je to preduzeće posedovalo, na čemu su bogato zaradili, a sada nestrpljivo isčekaju ovaj lopovski Zakon o planiranju i izgradnji koji će im, nakon poklonjene imovine preduzeća, pokloniti i eksluzivno zemljište.

Ni jedna vlast do sada se nije usudila da ovakav anti-društveni zakon progura, do sada.

Očito su osetili da im se bliži kraj i da pod hitno moraju da otmu sve još što se može prisvojiti.

Ovo zakonsko  rešenje i plan pljačkanja javne imovine i građana Srbije usvojen je na vladi 5. maja – prvog dana trodnevne žalosti.

O tome je Vlada razmišljala nakon masakra u Ribnikaru i Mladenovcu, a ne kako da lečimo naše društvo nakon nemislivih tragedija koje su nas zadesile.

Očekuje se da ove nedelje, u sredu, bude usvojen Zakon o planiranju i izgradnji kao i još neklolicina štetnih zakona i ishitrenih zajmova.

Stranka Zajedno je pokušala da obori ovaj zakon institucioanalno, davala primedbe i tokom javne rasprave i javnog slušanja, predala bezbroj amandmana na postojeće predloge zakona, međutim, u institucijama sede ljudi koji rade u interesu tajkuna a ne građana.

Razgovarćemo sa partnerima u opoziciji ali i sa svim profesionalnim i aktivističkim udruženjimna da ovaj zakon oborimo na ulici, kao što je pljačkaški zakon o eksproprijaciji povučen nakon dvomesečnih blokada.

Lopovska ekipa na vlasti razume samo jezik pritiska, tako da ako nas ne čuju u skupštini, čuće nas na ulici, koliko ove nedelje.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *