14. 06. 2024.
Vesti

Mario Milković (Dveri): Ko će da očisti divlju deponiju u Novim Karlovcima!?

Avatar
  • December 3, 2023
  • 2 min read
Mario Milković (Dveri): Ko će da očisti divlju deponiju u Novim Karlovcima!?

U grobljanskoj ulici u Novim Karlovcima u opštini Inđija, pored puta se nalazi velika divlja deponija, koja je zadnjih mesec dana višestruko uvećana.

Građani su problem divlje deponije prijavili ,, sistem-u 48,, gde se prijavljuju komunalni problemi.

Prijavljen je ovaj problem deponovanja otpada na mestu koje nije namenjeno za to.

Dobijen je odgovor od ,, sistem 48,, , da je komunalni inspektor dao nalog da se deponija očisti i ukloni.

 

deponija inđija dveri

Do današnjeg dana ništa nije učinjeno po tom pitanju jer je JKP Komunalac dao odgovor da nije u mogućnosti da očisti divlju deponiju.

 

Postavlja se prosto pitanje , zašto JKP Komunalac nije u mogućnosti da očisti divlju deponiju? Zar građani ne plaćaju redovno odnošenje smeća? Zar JKP Komunalac nije taj koji treba da onemogući stvaranje divljih deponija postavljanjem kontejnera za kabasti otpad na mestima rizika od stvaranja istih!?

Jedino tumačenje koje se nameće je da su u JKP Komunalac zaposleni nespobni rukovodioci, ili je problem druge prirode pa za svaku malo veću divlju deponiju za njeno uklanjanje traže dodatna sredtva iz budžet opštine Inđija.

Taj način funkcionisanja preduzeća koje se bavi odnošenjem smeća na teritoriji opštine Inđija nije prihvatljiv i mora da se promeni.

Kada u ovom slučaju JKP Komunalac nije pravovremeno reagovao, posledice toga su veće i skuplje a opet po običaju štetu odnosno veće troškove platiće građani opštine Inđija!

 

Dveri: Dajemo punu podršku Savezu ekoloških organizacija Srbije (SEOS)

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *