24. 05. 2024.
Vesti

Marinika Tepić: U svakoj normalnoj državi Vlada bi danas pala, a predsednik države podneo ostavku. 

Avatar
  • July 11, 2023
  • 2 min read
Marinika Tepić: U svakoj normalnoj državi Vlada bi danas pala, a predsednik države podneo ostavku. 
Aleksandar Vulin, od danas inkriminisano lice umešano u trgovinu drogom, korupciju i kriminal, jedan je od najbližih saradnika Aleksandra Vučića.
To pokazuje i činjenica da je tri puta postavljen na mesto ministra, a trenutno šef državne bezbednosti.
U svakoj normalnoj državi Vlada bi danas pala, a predsednik države podneo ostavku. 
Godinama smo upozoravali na nelegalnosti Vulina i njegovih najbližih saradnika.
Od neometanog kriminalnog delovanja Belivuk klana, do scene kada je na Vulina reagovao policijski pas obučen za otrkivanje droga.
Kulminacija svega bila je Vulinova promocija u Jovanjici, najvećoj fabrici droge u Evropi, za koju je suđenje u toku i za koju je jasno da je državni projekat.
I pored svega toga, kao i skandaloznih političkih izjava, uvreda i na račun srpske opozicije, ali drugih država, umešanosti u aferu prisluškivanja ruskih opozicionara, Aleksandar  Vučić je Vulinu iz mandata u mandat omogućavao da rukovodi najosetljivijim sistemima i na taj način ga sve vreme štitio.
Aleksandar Vulin je za sve ove godine ministrovanja u ministarstvima odbrane i policije, a sada i šefa BIA, sve vreme imao pristup najosetljivijim državnim tajnama, koje bi trebalo da koristi u borbi protiv kriminala i terorizma, umesto da u njih bude umešan.
Šteta po međunarodni ugled Srbije je ogromna, a sada je hitno i neophodno da ozbiljne i nezavisne istrage otkriju do koje mere je bezbednosni sistem države kompromitovan zarad najsramnijih nelegalnih poslova u koje je Aleksandar Vulin bio umešan.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *