24. 05. 2024.
Vesti

Marinika Tepić: SNS nema većinu glasova, mi moramo da se izborimo za tu razumnu većinu građana

Avatar
  • October 10, 2023
  • 4 min read
Marinika Tepić: SNS nema većinu glasova, mi moramo da se izborimo za tu razumnu većinu građana

“Sada imamo situaciju da dok su oči usmerene na problem u Banjskoj, problem Srba na Kosovu i Metohiiji, na udaranje u zid gde nam se preti sankcijama posle 30 godina i kaznenim merama zato što imamo tvrdoglavu politiku jednog čoveka koja je doživela krah, da iza svega toga imate ovaj zakon kojim se zavlači ruka u budžet i to dok se građanima plasira priča o parizeru” izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tokom gostovanja u emisiji “Među nama” na činjenicu da se novim Zakonom priprema sumnjiva raspodela državnog novca za pripremu izložbe EXPO i to milijardu evra, a koji je ušao u Skupštinsku proceduru i dodala:

 

Imamo ponovo situaciju, pošto se Vučić stidi svoje prošlosti, kao kada su Srpski radikali sa socijalistima vodili ovu zemlju, da građani Srbije ponovo kupuju na crtu u prodavnicama zato što ne mogu da sastave kraj sa krajem i imate ova svetla holivuda – EXPO, koji će nam nešto fenomenlano doneti, a onda vidite zakon gde vam pripremaju teren da sa svojim firmama miljenicama ponovo zavuku ruku u džep građanima. 

 

“Meni je bilo jasno zašto se Vučić onako silno obradovao kao Ana Brnabić zato što tim Zakonom brišu, zapravo anuliraju, Zakon o javnim nabavkama i vi kada to vidite onda vam je potpuno jasno da se sprema opet taj burazerski manevar, korupcija, malverzacija, gde će se birati firme – miljenice da zidaju izložbene prostore, smeštajne kapacitete za učesnike, i to je naravno ogroman novac.

Ono što je bilo poražavajuće u svemu ovome je ista matrica kao i sa Zakonom o besplatnoj konverziji. Tada je na sednici oko dve strašne tragedije, iza paravana, iza leđa građana usvojen predlog zakona, za još jedno oštećenje građana i budžeta.

 

Na pitanje o izbornim uslovima Tepić je odgovorila da moramo da se borimo i dodala da ni ona, ali ni njeni saborci iz Stranke slobode i pravde nisu skloni tome da slegnu ramenima i kažu – jao ništa se nije promenilo i odu kući.

-Moramo da se borimo, da objašnjavamo, da tamo gde ne mogu da se čuju profesionalni mediji, da mi budemo neka vrsta medija i zamena za medije.

Izbori se kradu mnogo pre izbornog dana, izbori se kradu i kroz medije, tako što imamo stotine nastupa državnih funkcionera koji se kriju iza paravana državnih funkcija, a ustvari su partijske funkcije, da ne pričamo o pritiscima u javnom sektoru, ucenama kroz zaposlenje ili gubitkom posla, da ne pričamo o samom izbornom danu koliko se plaća za glas i to nije samo kroz neke socijalne pomoći.

Znamo da su se na prošlim izborima delili bicikli, frižideri i televizori. Znamo sa kim imamo posla, ali isto tako smatramo da su građani tokom početka ovih protesta pokazali da je većina građana ove zemlje protiv ove vlasti. Pokazali su svojim izlaskom, pritiskom i reakcijama. Mi ne smemo dopustiti da SNS sa manje od polovine  birača vlada ovom zemljom i dalje kao da je gospodar svega.

“SNS nema većinu glasova, imaju pola od pola, mi moramo da se izborimo za tu razumnu većinu građana i da ih ubedimo da ova vlast mora da se smeni.

Mediji su glavni alat SNS-a za vladanje. Mi želimo da ponudimo više građanima Srbije, oni zaslužuju da znaju šta mi nudimo iz obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, ekonomije, bezbednosti, mladih, sprečavanje egzodusa u miru većem nego u ratu. Mi neke glavne odgovore moramo da ponudimo građanima” zaključila je Tepić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *