20. 05. 2024.
Vesti

Marinika Tepić: Katarina Petrović je heroj Srbije

Avatar
  • July 5, 2023
  • 2 min read
Marinika Tepić: Katarina Petrović je heroj Srbije
Katarina Petrović iz Valjeva je heroj. Policijska službenica koja je u ponedeljak uhapšena, a danas joj je određen pritvor do 30 dana samo zbog toga što je u javnom interesu reagovala kao čovek i potvrdila da je kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, izazvao saobraćajnu nezgodu pozitivan na alkohol i kokain.
Katarina je uhapšena i pritvorena pod sumnjom je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja tako što mi je poslala dokaz iz policijske evidencije u kojem se vidi da je Petrović izazvao udes 6. marta alkoholisan i drogiran.
Istina je da sam o ovome govorila u Narodnoj skupštini još 14. juna, kada sam istovetna pitanja postavila ministru Policije Bratislavu Gašiću, ali je nastao muk i, posledično, zataškavanje.
Katarina, ova policajka heroj, koja je kao i Aleksandar Obradović takođe iz valjevskog Krušika postupila ljudski, samo je dostavila potvrdu o onome što sam već iz drugih izvora iznela u Skupštini.
I zato je danas kažnjena. Zato je danas ova žena pritvorena, iako nema ni govora o krivičnom delu koje joj se stavlja na teret. I to svi znaju. Zna i šef postupajućeg Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.
Katarina nije sama.
Borićemo se sa advokatima svom snagom za pravdu za nju i sve policajce koji rade u službi građana i koji ne mogu više ćutke da trpe zataškavanje istine, zaštitu režimske klike i ljudi bliskih Aleksandru Vučiću, dok se hapse i pritvaraju oni koji samo povrđuju istinu.
U današnje vreme je rad policajaca u interesu građana postao herojsko delo, jer da bi radili svoj posao časno, rizikuju svoje živote i svoju slobodu. Namera režima jasna – zastrašiti i ućutkati ih. To nećemo dozvoliti.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *