20. 05. 2024.
Vesti

Marinika Tepić: Juče smo svedočili još jednoj farsi i bizarnosti srpskog pravosuđa!

Avatar
  • October 5, 2023
  • 2 min read
Marinika Tepić: Juče smo svedočili još jednoj farsi i bizarnosti srpskog pravosuđa!
Juče smo svedočili još jednoj farsi i bizarnosti srpskog pravosuđa!
Brojni mediji su objavili da je ukinut pritvor Milanu Radoičiću, okrivljenom za nedozvoljeni proizvodnju, držanje, nošenje i promet naoružanja i eksplozivnih sredstava, kao i za teško delo protiv opšte sigurnosti – iako mu pritvor nije ni bio određen!
Međutim, uvidom u Radoičićev iskaz, saznajemo da tužilac uopšte nije ni tražio pritvor za Radoičića po onim tačkama Zakona o krivičnom postupku koje bi sigurno dovele do određivanja pritvora od strane suda.
 Naime, tužilac nije tražio pritvor za Radoičića ni po tački 3 čl. 211 ZKP-a, koja se odnosi na opasnost od ponavljanja dela, budući da su opisana krivična dela izuzetno ozbiljna, niti po tački 4 istog člana koja se odnosi na uznemirenje javnosti i koja se u ovakvim i sličnim situacijama obavezno predlaže.
U oba slučaja sud ne bi imao kud i morao bi da odredi pritvor. Međutim, tužilac je “izabrao” samo tačku 1 ovog člana, koja se odnosi na opasnosti od bekstva i koja je u ovom slučaju smešna. I sve to samo na osnovu priznanja Radoičića koji, kao okrivljeni, može da laže! 
 Situaciju čine još gorom komentari kojima se optužuje Aleksandar Vučić kako on stoji iza ovakvih direktiva da bi se oprao pred međunarodnom zajednicom ili tobož zato što svoje prijatelje ne pušta niz vodu. Ovde se kao glavno pitanje nameće da li bi zapravo Radoičić pustio Vučića niz vodu i da li bi prava istraga pokazala da sada Radoičić kontroliše Vučića, a ne obrnuto?!
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *