20. 05. 2024.
Vesti

Marinika Tepić: “Da li će SAJ ili neko podmetnuti suzavce, pa nas optužiti da izazivamo HAOS?”

Avatar
  • February 5, 2024
  • 3 min read
Marinika Tepić: “Da li će SAJ ili neko podmetnuti suzavce, pa nas optužiti da izazivamo HAOS?”

“Mi smo imali tokom vikenda potvrdu od kolega koji su bili u Narodnoj skupštini da je bila dojava o bombi i da je antiteroristička jedinica ušla u Skupštinu. Nakon toga, drugi kolega potvrdio je da je to tačno i da su ga pretresali. Dolazeći u emisiju, koleginica koja radi sa mnom u poslaničkom klubu je potvrdila da su je, takođe, pretresali maltene do izuvanja.

Meni to stvara ozbiljnu zabirnutost i javno postavljam pitanje da li će antiteroristička jedinica i ljudi o kojima nemate informaciju da borave na ovaj način u Narodnoj skupštini podmetnuti u naše prostorije nešto, jer mi slušamo danima na Pinku da se otužujemo za pravljenje haosa, da bacamo suzavce”, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić gostujući u emisiji “Iza vesti” na N1.

Na pitanje šta bi to moglo biti podmetnuto, Tepić je odgovorila, mogu da nam podmetnu suzavce.

suzavac

 

– Danima unazad se na Pinku pravi kampanja kako mi želimo da bacamo suzavce, ne znam ni kako izgleda suzavac, ne znam kako je moguće uneti tako nešto, a kamoli bombu – naglasila je Tepić.

– Ulazi antiteroristička jedinica u Narodnu skupštinu i pretresa ljude, sigurno nije ušla da pretresa ljude, nego prostor da tu bombu nađe. I ja sam osnovano zabrinuta šta su oni radili u našim prostorijama – zaključila je Tepić.

Na pitanje da li odbijanjem funkcija u odborima opozicija sebi uskraćuje etikeciju u nastupu pred međunarodnim institucijama, jer je jedna stvar kada kažete poslanica Tepić ili potpredsednica Skupštine, Tepić je odgovorila da oni vide kako izgleda Parlament Republike Srbije i da konačno posle mnogo godina su i sami suočeni sa mestom, gde se generiše i nasilje i govor mržnje, pretnje, etiketiranje, progon neistomišljenika.

– Tome je svedočila i moja koleginica Alesandra Moreti sa kojom sam u prethodnom sazivu koopredsedavala Odborom za stabilizaciju i pridruživanje, koja se suočila tokom koopredsedavanja kako izgleda takozvani parlamentarni dijalog sa predstavnicima iz SNS-a. Žena je bila u situaciji da povisi ton, da na potpuno neverovatan način, vrlo uznemirena rukovodi tom sednicom – istakla je Tepić.

Ona je izjavila da su zahvaljujući i našim političkim porodicama gde su njihove stranke članice, kao što je Stranka slobode i pravde članica PES-a, uspeli da objasne kolegama kako ovde izgleda parlamentarni život i kako izgledaju izbori.

– Iz ove ekstremno duboke političke krize gde imate potpuni sunovrat institucija, pravosuđa, paralisanih institucija koje su saučesnici u svemu tome, pa i u oslobađanju ubica za ubistvo novinara, mora se na neki način izaći.

Mi tražimo izlaz iz ove krize, a to je u prvom redu priznanje izborne krađe, a u drugom redu promena izbornih uslova – zaključila je Tepić.

Tepić: Smatrala sam da i kada krene po zlu treba da se zna ko nosi odgovornost više nego bilo ko drugi, zato sam i stupila i štrajk glađu

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *