24. 05. 2024.
Vesti

Marina Lipovac Tanasković: Zašto francuska kompanija Vansi nije kažnjena zbog otkazivanja letova i gužvi na beogradskom aerodromu

Avatar
  • July 4, 2023
  • 2 min read
Marina Lipovac Tanasković: Zašto francuska kompanija Vansi nije kažnjena zbog otkazivanja letova i gužvi na beogradskom aerodromu

Poslanica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković pitala je danas ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića zašto francuska kompanija „Vansi“, koja upravlja aerodromom „Nikola Tesla“, nije kažnjena zbog velikih gužvi, otkazivanja i kašnjenja letova i gubitka prtljaga putnika.

„Francuska kompanija je direktno odgovorna za takvo stanje, a ministarstvo odbija da joj izda upozorenje na koje ima pravo po tajnom ugovoru, nakon kojeg slede novčane kazne.

Da li će građani Srbije dobiti izvinjenje?

Kakve to tajne ugovore potpisujete sa stranim investitorima ako stalno morate da ih molite da nešto urade“, rekla je Marina Lipovac Tanasković na sednici Skupštine Srbije.

Marina Lipovac Tanasković pitala je zašto nije izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu Požarevac-Golubac i da li je obavljena eksproprijacija, kao i ko je odgovoran za to.

„Most preko Zapadne Morave se srušio 17. juna i tragične posledice su izbegnute samo zahvaljujući meštaninu koji je zaustavio autobus pun radnika iz Turske“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Poslanica Narodne stranke je navela da je most oštećen 2017. godine zbog bespravne šodera iz reke, na šta su građani upozoravali ali nijedan državni organ nije reagovao.

„Kako to da niko nije odgovoran?

Ko je odgovoran za urušavanje još jednog mosta u Čačku?

Ko je odgovoran za iskakanje voza koji je prevozio opasne materije kod Pirota?

Ko je odgovoran za postavljanje temelja višespratnice u centru Tutina preko reke Vidrenjak?

Da li će neko u Srbiji bar za nešto biti odgovoran“, upitala je Marina Lipovac Tanasković.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *