24. 05. 2024.
Vesti

Lojpur (Solidarnost / Zajedno): „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Avatar
  • September 21, 2023
  • 2 min read
Lojpur (Solidarnost / Zajedno): „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Izuzetno loš životni standard građana je jedan od glavnih razloga zašto Vučić izbegava da raspiše izbore do kraja godine. Osim što je nasilan, SNS režim je doveo građane na ivicu egzistencije pa rastu rejtinga neće pomoći ni populističke mere i medijske kampanje, to Vučić zna i zato izbegava izbore tokom zime, smatra Melanija Lojpur, portparolka Političke platforme Solidarnost i članica stranke Zajedno.

 

Bolja cena nije nikakva pomoć narodu nego Vučićeva kampanja za održavanje na vlasti. Životni standard građana je toliko loš da je vlastima sasvim jasno da je ovakvo stanje neodrživo, zato i beže od izbora skrivajući se iza spuštanja cena osnovnih životnih namirnica koje bi inače morale da budu dostupne svim građanima“, rekla je Lojpur.

Ona veruje da vođenje odgovorne politike u čijem je fokusu dobrobit naroda podrazumeva jasna rešenja koja bi omogućila razvijanje domaće proizvodnje i kontrolu cena hrane u korist proizvođača i potrošača. „To se zove prehrambeni suverenitet“, kaže Lojpur i dodaje: „to je ono što moramo da ostvarimo kako bi svi naši građani mogli dostojanstveno da žive“.

„Moljakanje kompanija koje kontrolišu prodajne lance u Srbiji da smanje cene pojedinih proizvoda nije vođenje državne politike nego prebijanje dugova SNS klijentelističke mreže. Sistemsko kontrolisanje i smanjivanje marži prodajnih lanaca je ono što je potrebno uraditi za dobrobit ljudi“, izjavila je Lojpur.

Portparolka Solidarnosti podseća da cene goriva rastu, da se najavljuje poskupljenje struje i gasa – a ide grejna sezona.

„Snižavanje cena pojedinih proizvoda ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u kojoj se nalazi veliki broj naših građana. Vučić to dobro zna i zato i izbegava da raspiše izbore za decembar nadajući se da će nekako prezimiti i ovu zimu ušuškan u svojoj fotelji“, zaključuje Lojpur.

Solidarnost i stranka Zajedno, čiji je autonomni deo, sa svojim partnerima iz opozicije zahtevaju održavanje parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine. To je način da vidimo leđa ovom pljačkaškom režimu koji građanima otima hleb iz usta.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *