22. 05. 2024.
Vesti

Ljuben Gligorov upetljan u potencijalnu organizaciju atentata u Srbiji!

Avatar
  • December 12, 2023
  • 1 min read
Ljuben Gligorov upetljan u potencijalnu organizaciju atentata u Srbiji!

Srbija- Aktuelno: tragom novca dokazano da je u obaveštajnu operaciju protiv Srbije uključena bugarska DANS – Gligorov upetljan u potencijalnu organizaciju atentata na teritoriji Republike Srbije.

Operativci VBA i BIA kod uhapšenog Ljubena Gligorova (61) otkrili priznanice o isplatama koje su izdate u 🇧🇬 Sofiji/Republika Bugarska.

Radi se o nadoknadi za obaveštajne informacije koje je Gligorov dostavljao bugarskoj tajnog službi DANS, gde su transakcije isplaćivane u levima sa sve potpisima uhapšenog prilikom prijema novca.

Pored toga što je polje njegovog obaveštajnog rada bila 4.brigada Vojske Srbije, Gligorov je priku­pljao i detaljne informa­cije o pripadnicima srp­skih službi bezbednosti iz pograničnog pojasa uz Bugarsku.

Brojeve njihovih telefona, adrese i podatke o vozilima koje koriste prosleđivao je DANS-u. Struktura tih podataka ukazuje na nameru praće­nja komunikacija i kre­tanja srpskih bezbednjaka, ali s obzirom na to da su tražena i mesta njihovog stanovanja, moguće je da su postojale i opasnije ideje.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *