22. 05. 2024.
Vesti

Lazić (Narodna stranka Rakovica) i DJB: Imamo program koji će stanovnicima Rakovice učiniti život lepši i kvalitetnijim

Avatar
  • September 18, 2023
  • 3 min read
Lazić (Narodna stranka Rakovica) i DJB: Imamo program koji će stanovnicima Rakovice učiniti život lepši i kvalitetnijim

Narodna stranka Rakovica je održala prvi jesenji štand na vidikovačkoj pijaci u saradnji sa DJB – Suverenosti Rakovica, gde smo predstavili građanima naš program za Rakovicu, kao početak kampanje za lokalne izbore naredne godine.

 

1. DA RAKOVICA BUDE JEDNAKO RAZVIJENA KAO I CENTRALNE GRADSKE OPŠTINE.

Naselja u Rakovici moraju da budu bolje mesto za život za građanekoji tu žive. Dostupnost osnovnih životnih namirnica mora biti bolja.

Lekarska nega treba da bude dostupna u svim delovima Rakovice. Stanovnici Rakovice moraju imati adekvatan prevoz koji će ih povezati sa centrom grada da bi se osećali kao građani metropole, a ne kao građani nepravedno zapostavljenog naselja nedaleko od centra grada.

2. BOLjI KOMUNALNI RED KAO IMPERATIV NAŠE OPŠTINE. 

Naša opština je u lošem stanju kada je u pitanju komunalni red. Nebriga opštinskih vlasti je ostavila tragove na svakom ćošku naše opštine: parkovi su zarasli u korov, pešačke staze više ne postoje, trotoare koriste kao parkinge, fasade su išarane, a ulična rasveta nije svuda ispravna. Mi moramo sopstvenim radom, počevši svako od svog dvorišta promeniti izgled Rakovice na bolje. Kao nova vlast u opštini uredićmo fasade rakovičkih zgrada i solitera, unaprediti čistoću trotoara i saobraćajnica, urediti parkove, vodoizvorišta i vodene tokove, poboljšati javnu rasvetu i povećati broj parking mesta. To je naš cilj za bolju i lepšu Rakovicu.

3. POBOLjŠANjE SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE I POVEZANOSTI SA CENTROM GRADA.

Bolji gradski prevoz i povezanost sa centrom grada mora biti imperativ nove opštinske vlasti. Plan Narodne stranke predviđa sledeće:
a) Linija metroa za koju postoji infrastruktura bi bila rešenje za prevoz 110.000 građana naše opštine. Njom bismo brzo i lako stizali do centra grada i rasteretili magistralu i Bul. Patrijarha Pavla.
b) Vratiti tramvajske linije koje su bile srce rakovičke povezanosti sa centrom.
v) Poboljšati autobuske linije koje povezuju naselja Sunčani breg, Miljakovac 3 i Kijevo sa ostatkom grada

 

4. VIŠE PRIRODNIH I SPORTSKO – REKREATIVNIH SADRŽAJA U RAKOVICI.

Košutnjak, Pariguz i Miljakovačka šuma mogu biti popularno  izletište Beograđana, ali usled nemara svih opštinskih vlasti do sada, kapaciteti Rakovice za odmor i rekreaciju se svode na postojeće kapacitete Košutnjaka, davno izgrađene.

Miljakovačka šuma može biti novi Košutnjak, ali infrastrukturno je nerazvijena, a većina građana ni ne zna kako da dođe do nje.

Svaka vlast je do sada trošila novac na jezero Pariguz i nijedna ga nije završila. Kao nova vlast, mi ćemo se potruditi da Pariguz bude popularan i turistički i komercijalno eksploatisan kao i Ada Ciganlija, Miljakovačka šuma će biti ponos Rakovice sa novim sportskim terenima i sadržajima i izletničkim stazama, a Košutnjak će biti još uređeniji.

5. EKONOMSKI RAZVOJ RAKOVICE.

U Rakovici postoji nekoliko objekata koji su zapostavljeni a mogu predstavljati motor ekonomskog razvoja opštine. Livnica IMR je objekat na svega 500m od same zgrade opštine Rakovica a osim što je zapušten i prepušten zaboravu, predstavlja i lokaciju koja može dosta dobrog doneti opštini.

Kao nova vlast u opštini, iniciraćemo prenamenu zemljišta i pokrenućemo izgradnju naučno-tehnološkog parka na toj lokaciji, mesto na kojem će se preplitati biznis, nauka i ekonomija.

Ta lokacija će osim komercijalnih sadržaja i poslovnog inkubatora, imati prostora i za novi vrtić, dom zdravlja i druge sadržaje koji nedostaju centru opštine.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *