23. 05. 2024.
Vesti

Kovačević: Rešenje za pijaću vodu u Vojvodini je gradnja vodovoda umesto Nacionalnog stadiona

Avatar
  • December 7, 2023
  • 3 min read
Kovačević: Rešenje za pijaću vodu u Vojvodini je gradnja vodovoda umesto Nacionalnog stadiona

Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ za pokrajinske izbore u Vojvodini Siniša Kovačević da se problem snabdevanja pijaćom vodom može rešiti tako što će se novac za gradnju Nacionalnog stadiona usmeriti za izgradnju vodovoda.

 

 

„Ukinite imbecilnu ideju da gradite stadion u milijardu evra i eto novca za rešavanje vodosnabdevanja. Tamo gde hoće da prave litijumski rudnik i da dnevno bacaju 1.100 tona sumporne kiseline, tamo u Jadru i Rađevini je najveći bazen pitke vode u Evropi. To je način da Vojvodina pije pitku vodu“, rekao je Kovačević televiziji N1.

„Nepotrebni stadion se gradi u Vojvodini, u nekom surčinskom kukuruzištu, niti je potreban Vojvođanima niti Beogradu. Drugi nepresušni izvor novca je sprečavanje korupcije i kada gradite taj dragoceni put Ruma-Šabac, nemojte ga graditi tako kao da ga gradite na Himalajima i da se tu ugrade Pera, Mika, Žika i Laza, nego neka se gradi tenderom po onoj ceni koliko košta i to je jedan ogroman kapital koji može da se iskoristi“, dodao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je Vojvodina dovedena do ekonomskog kolapsa, a ima sve preduslove da bude jedan od najbogatijih krajeva Evrope.

 

„Proizvodnja hrane je glavna tačka ekonomskog programa Narodne stranke za Vojvodinu. Kada se Vojvodina okrene proizvodnji hrane, biće rešeni svi njeni problemi“, naveo je Kovačević.

Kovačević je istakao da poljoprivrednici moraju dobiti „kompletan stimulativni korpus subvencija – kredite koje mogu da vraćaju u poljoprivrednim proizvodima za zanavljanje mehanizacije, subvencije i robnu berzu“.

„Neophodno je i da vojvođanska sela dobiju domove kulture, ambulante i zubare kako bi ljudi u njima živeli kvalitetno“, rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da je Vojvodina „rajski predeo“ i podsetio na reči pesnika Miroslava Mike Antića da „ako se u Vojvodini dugme baci, nešto će da nikne“, a da u Vojvodini sada ima sirotinjskih kuhinja.

„Vojvodina pruža gomila komparativnih prednosti da se u njoj živi bukvalno kao u raju i da se proizvodi hrana, da se koriste resursi – šest ravničarskih reka, 30 jezera i da se navodnjava kompletna Vojvodina, kao i Holandija, i da bude tri žetve godišnje i da proizvodimo zdravu hrana, a da ta hrana bude prerađena, da to ne bude klip kukuruza, nego to da bude kobasica, ne kilogram žita, nego kifla“, zaključio je Kovačević.

 

Kovačević u Novom Sadu: Program za Vojvodinu svodi se na jednu reč – hrana

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *