24. 07. 2024.
Vesti

Kostić: Srbija mora da počne da razmišlja o smanjenju političke i ekonomske zavisnosti od Evropske unije

Avatar
  • July 11, 2023
  • 1 min read
Kostić: Srbija mora da počne da razmišlja o smanjenju političke i ekonomske zavisnosti od Evropske unije

Najnoviji sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Edijem Ramom i Aleksandrom Sorošem su dokaz da je aktuelna vlast i dalje samo kolonijalni upravnik koga kontrolišu interesi Brisela i Vašingtona.

Izgleda da jedino vlast u Srbiji ne vidi da se u svetu događaju tektonske geopoličke promene i da Srbija mora pod hitno da započne saradnju sa organizacijama koje danas predstavljaju globalnu ekonomsku alternativu, kao što su BRIKS i ŠOS.

Zavisnost srpske ekonomije od Evropske unije ne samo da je dovela do uvoza ogromne inflacije iz zemalja sa kojima trgujemo, već nas dovodi i u političku zavisnost pošto nas evropski komesari kontinuirano ucenjuju sa političkim zahtevima oko predaje Kosova i Metohije.

Zato Srpski pokret Dveri smatra da je neophodna hitna promena spoljne politike i privredne strategije Srbije, koja će u budućnosti biti preorijentisana na države u svetu, koje će poštovati naš suverenitet, tradicionalne i istorijske vrednosti, a koje trenutno imaju najveći finansijski potencijal za kapitalna ulaganja u Srbiju i jačanje domaće privrede.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *