24. 05. 2024.
Vesti Lični stav

Kostić (DVERI): Srbija treba da zamrzne svoj status u Savetu Evrope

Centrala
  • April 19, 2024
  • 2 min read
Kostić (DVERI): Srbija treba da zamrzne svoj status u Savetu Evrope

Prijemom Kosova i Metohije, dela teritorije Republike Srbije, kao nezavisne države u svoje redove, Savet Evrope (SE) je doneo sramnu odluku, pogazio međunarodno pravo i označio secesionizam kao pozitivan i poželjan akt, što može imati nesagledive posledice u celoj Evropi, ali i svetu. Takođe, svesni smo da pojedine vodeće zemlje EU insistiraju na ovakvom stavu i da put Srbije u EU, koja nas ne želi i otima nam deo teritorije, odavno nema smisla.

“Lažna država Kosovo nije međunarodno priznata država, već je deo Srbije. Ovakva odluka SE može dati podstrek svakoj regiji ili pokrajini u Evropi, kao što je Bavarska u Nemačkoj, Baskonija u Španiji ili Bretanja u Francuskoj, da zatraži prijem u SE ili neku drugu međunarodnu organizaciju. Zato je prijem lažne države Kosovo opasan presedan koji može stvoriti veliku nestabilnost širom Evrope i sveta.”

Za ovu sramnu odluku SE odgovorna je i aktuelna vlast u Srbiji, odnosno, ova odluka je direktna posledica prihvatanja Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, kao i francusko-nemačkog ultimatuma i Ohridskog sporazuma od strane Aleksandra Vučića koje je on prihvatio na svoju ruku i bez odobrenja Narodne skupštine, a po kom se obavezao da se Srbija neće protiviti članstvu lažne države Kosovo u međunarodnim organizacijama.

mr Ivan Kostić
Član Privremene uprave Srpskog pokreta Dveri

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *