22. 05. 2024.
Vesti

Kosovska policija ukrala 4 miliona dinara

Avatar
  • February 6, 2024
  • 2 min read
Kosovska policija ukrala 4 miliona dinara

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavljen je i danas privođenjem radnika “Pošte” u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini u pokrajini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno, vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni su od strane Kurtijeve policije, a potom je i od upravnice “Pošte” u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Kancelarija navodi da je akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave.

Radnici pošte iz Goraždevca pušteni na slobodu, a tzv. kosovska policija konfiskovala novac za penzije.

Radnici Pošte Srbije koji su uhapšeni jutros u Goraždevcu, pušteni su na slobodu nakon višesatnog zadržavanja u policiji, a vozilo pošte je konfiskovano. Oduzet je i novac koji se nalazio u vozilu, a koji je bio namenjen penzijama.

“U Goraždevcu kod Peći, u 10.30 časova, patrola policije zaustavila je automobil “fiat” Pošte Srbije sa srpskim registarskim oznakama VR 159-PM, u kojem su bili Vojislav Mikić i Vladimir Popović. U automobilu je prilikom provere pronađena torba sa dinarima u iznosu od 4.000.000 dinara, što u evrima iznosi oko 32.000 evra. Nađene su i četiri vreće poštanskih pisama namenjenih građanima Osojana, Goraždevca i Orahovca. Odlukom državnog tužioca zaplenjeno je 4.000.000 dinara i vozilo, a osobe su puštene”, navodi se u saopštenju takozvane kosovske policije.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *