25. 07. 2024.
Vesti

Koalicija NADA pozdravila opozicioni sporazum “Dogovor za pobedu”

Avatar
  • September 21, 2023
  • 2 min read
Koalicija NADA pozdravila opozicioni sporazum “Dogovor za pobedu”

Koalicija NADA, koju čini Novi DSS i POKS, oglasila se ubrzo posle potpisivanja sporazuma proevropske opozicije “Dogovor za pobedu” koji između ostalog predviđa zajedničku kampanju, kontrolu izbora i isključivanje moguće saradnje sa SNS-om i SPS-om.

 

 

Koalicija NADA je pozdravila potpisivanje sporazuma, kojim se, kako su naveli u saopštenju, otvaraju vrata saradnji opozicionih stranaka u borbi za fer i demokratske izbore.

Podsećamo da je koalicija NADA još u februaru mesecu sa ostalim strankama državotvorne opozicije, tražila hitno raspisivanje izbora na svim nivoima zbog prihvatanja francusko- nemačkog sporazuma.

Srpska koalicija NADA i njeni lideri, dr Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović nikada nisu napadali ostatak opozicije niti će to raditi u narednom periodu.

U tom smislu, ali i u smislu ostalih tačaka sporazuma “Dogovor za pobedu” saglasni smo da takva vrsta tehničke saradnje koja će podrazumevati kontrolu praćenja izbornog procesa i samog izbornog dana je i ono što smo i sami isticali u prethodnom periodu kao neminovnost za odbranu izborne volje građana,

Srbija se nalazi u dubokoj političkoj i društvenoj krizi, a ona se može razrešiti jedino raspisivanjem vanrednih izbora, kako parlamentarnih tako i beogradskih – kaže se u saopštenju

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *