25. 07. 2024.
Vesti

Jovanović Srzentić : Ministarko Grujićić, zašto već mesecima niste u stanju da dopremite mamografe na Vračar i Leskovac ?

Avatar
  • October 6, 2023
  • 1 min read
Jovanović Srzentić : Ministarko Grujićić, zašto već mesecima niste u stanju da dopremite mamografe na Vračar i Leskovac ?
5.000 žena godišnje umre od raka dojke i raka grlića materice.
Vi to znate.
Jedini način da kao ministarka dokažete kako su Vam njihovi životi važni je da:
1. Sprovedete organizovani skrining na celoj teritoriji Republike Srbije, prema uredbi o nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke
2. Uspostavite saradnju sa privatnim sektorom kako bi nadomestili nedostajuće kapacitete u državnim zdravstvenim ustanovama
3. Angažujete penzionisane radiologe kao pomoć
4. Zajedno sa RFZO obezbedite novac za popravku i servisiranje mamografa na teritoriji cele Srbije

A pre svega toga, gospođo ministarko, prestanite da ćutite. Ili recite da nema mamografa, iako Aleksandar Vučić tvrdi suprotno ili objasnite zasto već mesecima niste u stanju da dopremite mamografe na Vračar i Leskovac kao što Vam tražimo. Toliko dugujete profesiji za koju ste se školovali, a koju danas gazite samo zarad političke funkcije.  

Gospođo ministarko, ukoliko ovo ne uradite, to će samo dokaziti da Vas za činjenicu da od raka dojke i raka grlića materice godišnje premine 5000 žena, nije briga!

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *