20. 05. 2024.
Vesti Lični stav

Jovanović (CLS): Razmotriti i Simens tramvaje iz Kragujevca za GSP Beograd

Centrala
  • April 19, 2024
  • 1 min read
Jovanović (CLS): Razmotriti i Simens tramvaje iz Kragujevca za GSP Beograd

“Pre samo tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je mogućnost kupovine Simens tramvaja, koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a.

Kako su ovi tramvaji bili u opticaju za kupovinu pre nepune tri godine, a danas oni koji vode ovaj grad razmišljaju o kupovini nekih tramvaja nepoznatih proizvođača, kada na samo 140 km od Beograda imamo našu fabriku koja posluje pod svetski poznatim brendom?”, upitao je u pisanoj izjavi Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

“Ako je bilo dilema da li fabrika Siemens Mobility u Kragujevcu može da proizvodi tramvaje za širinu koloseka kakva je u Beogradu, da razrešimo i tu dilemu: da, može! U ovoj fabrici se proizvode tramvaji za širinu koloseka od 1.435mm – model Avenio i za širinu koloseka od 1.000mm – model Avenio M”.

Nadam se da će gospodin Aleksandar Šapić razmotriti i ovu mogućnost, umesto što se hrli u još jednu lošu i potencijalno lako štetnu javnu nabavku, zaključuje direktor CLS-a.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *