22. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Jovanović (CLS): Ko je “ukrao” most kod Ade Huje?

Centrala
  • April 27, 2024
  • 2 min read
Jovanović (CLS): Ko je “ukrao” most kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 evra,
ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

“Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i saglasnosti, danas bi most na Ada Huji već bio uveliko u izgradnji. I kako je u idejnom projektu zapisano da bi sama izgradnja mosta trajala do tri godine, vrlo je verovatno da bi most danas već bio u završnoj fazi izgradnje, a završen početkom 2025. godine.”

Završetkom izgradnje mosta na Ada Huji na njega bi se preusmerio saobraćaj motornih vozila sa Pančevačkog mosta, koji je inače udaljen oko 2,6 km uzvodno, pa bi onda moglo konačno da se pristupi ozbiljnoj i detaljnoj rekonstrukciji Pančevačkog mosta, koja se najavljuje i čeka više od 10 godina, objašnjava direktor CLS-a.

Ovako je neko građanima Beograda “ukrao” most na Adi Huji, a svedoci “krađe” su svi građani koji trpe svakodnevne gužve na Pančevcu, koji je inače u teškom stanju i preopterećen, zaključuje Jovanović.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *