22. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Jevtić (SSP): Deset godina od poplave u Obrenovcu, i Mali i Čučković avanzovali, ništa nije izgrađeno od sistema za odbranu od poplava

Centrala
  • May 16, 2024
  • 2 min read
Jevtić (SSP): Deset godina od poplave u Obrenovcu, i Mali i Čučković avanzovali, ništa nije izgrađeno od sistema za odbranu od poplava

“Deset godina posle katastrofalne poplave u Obrenovcu, Siniša Mali je sa mesta gradonačelnika Beograda avanzovao na mesto potpredsednika Vlade, a Miroslav Čučković koji je ušao u SNS da ne bi završio u zatvoru zbog užasa od pre deset godina je avanzovao za gradskog menadžera. Bukvalno vređanje 17 žrtava i svakog Obrenovčana”, izjavila je Slavica Jevtić, predsednica Opštinskog odbora SSP Obrenovac.

Jevtić je dodala da aktuelna vlast ništa nije uradila na izgradnji sistema za odbranu Obrenovca od poplava ni dan danas, a da su za to su imali čak 3.653 dana. “Nijednog od tih dana se nisu setili da tragedija može da se ponovi. Keš i kombinacije ne smeju da stanu, ali Obrenovac ne može da se zaštiti”, naglasila je Jevtić.

“Pre deset godina, tadašnji predsednik opstine Obrenovac Miroslav Čučković i tadašnji gradonačelnik Sinisa Mali ništa nisu uradili po pitanju ojačavanja nasipa oko Obrenovca iako je bilo izvesno šta će se desiti, građani su bili prepušteni sami sebi, i najcrnje – bilans ove poplave je 17 mrtvih”, istakla je Jevtić.

“Slogan stručnost iznad politike pao je na ispitu! U ovom naprednjačkom sistemu izostala je zakonska odgovornost, jer odgovorni se samo da su na slobodi, već su u vrhu naprednjačkog sistema”, zaključila je Slavica Jevtić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *