25. 07. 2024.
Vesti

Jeremić: Neće biti novih ultimatuma ako odbacimo „francusko-nemački“ plan

Avatar
  • December 11, 2023
  • 2 min read
Jeremić: Neće biti novih ultimatuma ako odbacimo „francusko-nemački“ plan

Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Vuk Jeremić izjavio je da Srbija u ovoj generaciji više neće dobijati nove ultimatume ako nedvosmisleno odbaci „francusko-nemački“ plan za nezavisnost Kosova i Metohije, jer će oni koji sada nameću taj ultimatum u narednim godinama biti daleko manje uticajni u svetu nego što su danas.

„Ovo je verovatno poslednji napor i poslednji put da Srbiji pokušavaju da nametnu da sama sebi odseče nogu i iščupa srce i učini nešto što niko ranije nije uradio. Zato je naš zadatak da na izborima odnesemo prevagu nad onima koji su pokušali da nas održe ispod radara i ideju neophodnosti državnog jedinstva u borbi za očuvanje teritorijalne celovitosti i promenu sistema“, rekao je Jeremić na predizbornoj konvenciji Narodne stranke u Beogradu.
Jeremić je istakao da je Narodna stranka najsigurniji izbor za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, za zabranu kopanja litijuma i za promenu sistema.

vuk jeremić konvencija

„Nastupamo čestito, pošteno i otvoreno, ne damo na sebe i nismo dozvolili da nam kao stranci otmu dušu, kao što nećemo dozvoliti ni da Srbija preda Kosovo i Metohiju. Narodna stranka obećava da ćemo ostati svoji na svome i nećemo dozvoliti da nam se rasparčava otadžbina i da nam se unište zemlja, reke i vazduh“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je Narodna stranka „jedini potpuno organski proizvod“ koji se nudi narodu na ovim izborima.

„Mi smo jedini koji nisu naprskani ili genetski modifikovani, jedini koji su svoji i jedini koji su kandidovali politiku čisto i pošteno, bez uvijanja. Verujemo u sebe, u naš tim, ispravnost naših uverenja i u ono što je najbolje za Srbiju“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Narodna stranka najupornije i najiskrenije govori o odbacivanju „francusko-nemačkog“ sporazuma za nezavisnost Kosova i Metohije i o zabrani kopanja litijuma.

„Od naroda se krije koliko su opasni ’francusko-nemački’ plan i kopanje litijuma i da će šteta biti nepopravljiva ako se to prihvati“, rekao je Jeremić.

„Mi smo dovoljno kompetentni i stručni da sprovedemo ono za šta se zalažemo, da odbacimo ultimatum za nezavisnost Kosova i Metohije tako da ne bude štetnih posledica za narod i državu“, zaključio je Jeremić.

Jeremić: Srbiji neće biti uvedene sankcije ako odbaci „francusko-nemački“ plan za nezavisnost Kosova i Metohije

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *