24. 07. 2024.
Vesti

Jeremić: Glas za Narodnu stranku je siguran izbor da Srbija sačuva Kosovo i Metohiju, ogromna većina građana protiv priznavanja lažne države

Avatar
  • December 8, 2023
  • 3 min read
Jeremić: Glas za Narodnu stranku je siguran izbor da Srbija sačuva Kosovo i Metohiju, ogromna većina građana protiv priznavanja lažne države

Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Vuk Jeremić izjavio je danas da je ogromna većina naroda protiv priznavanja „Kosova“ kao nezavisne države i pozvao građane da glasaju za Narodnu stranku, jer je to siguran izbor za nedvosmisleno odbacivanje „francusko-nemačkog“ plana za nezavisnost Kosova i Metohije.

„Srbija pod ovom vlašću nije odbacila taj plan i 17. decembra je neophodna politička promena da bismo zaustavili poguban put priznavanja ’Kosova’, koje je predviđeno ’francusko-nemačkim’ planom, što bi dovelo do rastakanja države Srbije, stvaranja ’Velike Albanije’ ujedinjenjem ’Kosova’ i Albanije, i novog ultimatuma Srbiji da se odrekne od Republike Srpske“, rekao je Jeremić Radio-televiziji Srbije.

Jeremić je istakao da je „francusko-nemački“ plan ultimatum sa potencijalno najopasnijim posledicama po opstanak države i naroda koji je pred Srbiju stavljen od 1999. godine.

„Bez Srbije nije moguće napraviti državu od tzv. ’Kosova’, koje je danas lažna država, ali ako postane član UN, a planom je predviđeno da se Srbija tome ne protivi, što znači da ne traži veto od Kine i Rusije u Savetu bezbednosti UN, onda će postati prava država i potom će se ujediniti sa Albanijom u ’Veliku Albaniju’, koja će imati dalje teritorijalne pretenzije i to će dovesti do novih sukoba na Balkanu“, rekao je Jeremić.
„Srbija bi priznavanjem ’Kosova’ pokazala slabost i usledili bi novi zahtevi za teritorijalno komadanje naše države, kao i novi ’francusko-nemački’ plan koji bi se odnosio na Republiku Srpsku i reviziju Dejtonskog sporazuma“, dodao je Jeremić.Jeremić je naveo da Narodna stranka zna kako da se taj plan odbaci tako da ne bude teških posledica i da Srbija zadrži svoje ekonomske odnose sa EU, i dodao da Srbiji neće biti uvedene sankcije ako odbaci ultimatum.

„Narodna stranka se zalaže i za jasnu i nedvosmislenu zabranu kopanja litijuma u Srbiji, kao i za promenu sistema“, rekao je Jeremić.

Nosilac liste Narodne stranke za pokrajinske izbore u Vojvodini Siniša Kovačević rekao je da je Vojvodini „neophodna politička revizija“ da bi opstala, jer će u suprotnom biti nastavljen egzodus i sela će biti sve starija.

„Vojvodina mora da postane fabrika pod otvorenim nebom u kojoj će se proizvoditi ogromne količine hrane. Kroz Vojvodinu protiče pet velikih ravničarskih reka, ona ima kanal Dunav-Tisa-Dunav i 30 jezera, a navodnjava se samo 2,5 odsto teritorije Vojvodine“, rekao je Kovačević.
Kandidat Narodne stranke za gradonačelnika Beograda Vladimir Gajić rekao je da su najveći problemi u Beogradu korupcija, saobraćaj i zagađenje.
„Kao advokat sa 32 godine iskustva u predmetima vezanim za korupciju, garantujem da ću suzbiti korupciju u gradskoj upravi i ustanoviću antikorupcijsko telo u Beogradu“, rekao je Gajić.
„Suzbijanjem korupcije ostaće više novca u budžetu koji ćemo uložiti u gradnju metroa čije će linije biti u interesu građana, a ne u interesu investitora. Beograđani svake godine od novembra do aprila žive kao u gasnoj komori, jer je termoelektrana u Obrenovcu najveći zagađivač.
Uvešćemo tehnologiju koja sprečava zagađenje, a ne da molimo Boga da dune košava da bismo udahnuli čist vazduh“, zaključio je Gajić.

Jeremić: Narodna stranka je siguran izbor za promenu sistema (VIDEO)

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *