23. 05. 2024.
Vesti

Jelena Banjac: Sloboda mišljenja i govora postala hrabrost

Avatar
  • July 6, 2023
  • 2 min read
Jelena Banjac: Sloboda mišljenja i govora postala hrabrost

Poslanici vladajuće stranke i njihovi ministri zloupotrebili su skupštinsku govornicu i pretvorili je u mesto gde se ministri međusobno takmiče ko će brže, jače i bolje da bude kreativniji u nasilju koje proizvode.

Vlast nam pokazuje da njihov slogan upotrebljava isključivo prilikom crtanja meta i targetiranja svakog ko misli drugačije, a pre svega svih ljudi koji na bilo koji način pružaju otpor režimu, opoziciji, aktivistima i građanima.

“Martinović u svojim obraćanjima targetira studente od 20 godina, iznosi podatke o njihovim porodicama i na taj način pokazuje šta se dešava sa onima koji imaju hrabrosti da govore i misle drugačije.

Vrlo je zabrinjavajuće što je sloboda mišljenja i govora postala hrabrost.

Cilj svih ovih targetiranja je da se zaplaše ljude kako bi oni odustali i prestali da izlaze na proteste.

Nećemo im dozvoliti da u toj nameri imaju uspeha”, rekla je Jelena Banjac, predsednica Mladih Pokreta slobodnih građana.

Martinović se ovde nije zaustavio, pa je odlučio da vređa ljude koji nemaju decu i umesto osude, za to je dobio i aplauz od svojih partijskih koleginica i kolega.

Dva meseca posle masakra u kom je poginulo 18 dece i mladih, Martinović bez imalo srama pita: Gde su vam deca?

“Vlast nam jasno poručuje da, ako niste po njihovim merilima, vi ste niste dovoljno dobri ili ste u najboljem slučaju izdajnik i strani plaćenik. Ministar ni u jednom momentu nije pomislio na parove koji imaju problem sa sterilitetom i za koje je ova tema izuzetno bolna ili na one koji možda ne žele da imaju decu iz ličnih razloga.

Ta odluka nikoga ne čini manje vrednim”, zaključuje Banjac.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *