23. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Jakovljević (DVERI): Rezolucija o genocidu u Srebrenici sraman akt, Srbi su jedan od najstradalnijih naroda u 20. veku

Centrala
  • April 15, 2024
  • 2 min read
Jakovljević (DVERI): Rezolucija o genocidu u Srebrenici sraman akt, Srbi su jedan od najstradalnijih naroda u 20. veku

Srpski pokret Dveri osuđuje sramnu i zlonamernu inicijativu kolektivnog zapada predvođenu Nemačkom u vezi izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju bi početkom maja trebala da usvoji Generalna skupština UN. Vrhunac sarkazma i licemerja je da Nemačka i Ruanda iniciraju ovu rezoluciju. Obe države su u svojoj bliskoj prošlosti bile povezane sa genocidom i stradanjem više miliona nedužnih ljudi.

“Potpuno je jasno da se ovakvom inicijativom želi stigmatizovati ne samo država Srbija, već i celokupan srpski narod, i to kao zločinački i genocidan. Slobodoumni ljudi, jasno vide da međunarodno pravo više ne postoji, već samo zakon jačeg. Besmisleno je i dokazivati nepostojanje genocida u Srebrenici, jer se činjenice ne uvažavaju, već interesi globalista i kolektivnog zapada.”

Pored Nemačke, glavni sponzori Rezolucije su SAD i Francuska. U neformalnom tekstu Rezolucije, generalni sponzori insistiraju na etiketiranju srpskog naroda kao genocidnog, a svaka pomisao veličanja srpskih vojnika koji su učesvovali u borbenim dejstvima i ratnim operacijama u Srebrenici, bila bi strogo sankcionisana. Vrhunac je podsticanje članica UN da kroz svoje obrazovne sisteme razviju određene programe, kako bi se sprečio revizionizam i genocid u budućnosti. Pojednostavljeno, Srbi treba da uđu u sve sveske čitanke kao plastičan primer genocidnog naroda.

Srpski narod je slobodarski, vekovima je branio kolektivni zapad od Osmanlija i zbog toga ozbiljno stradao, a kao nagradu proteran je sa svojih vekovnih ognjišta. Srpskom narodu još uvek nisu zarasle rane sa Cera, Kolubare, Jasenovca, Jadovna, Kragujevca, Dahaua, Sarajeva, Bratunca, Kosova i Metohije i mnogih drugih stradališta gde nas je posekao fašistički kukasti krst, a već nam neke nove rane otvaraju i stradanja spremaju.

“Tvorci ove sramne Rezolucije žele da nas dodatno razjedine, odvoje od svoje braće iz Republike Srpske, državu unište, narod genocidnim obeleže i decu dužnicima učine. Mnogo nam je nepravde naneto i zato pozivamo na sabornost i ujedinjenje svih srpskih rodoljuba u cilju očuvanja države i naroda. Srpski pokret Dveri se zalaže za srpske integracije i u tom smislu dajemo punu podršku našoj braći preko Drine u cilju očuvanja Republike Srpske i poštovanja Dejtonskog sporazuma.”

Milovan Jakovljević
Predsedavajući Privremene uprave Srpskog pokreta Dveri

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *