24. 07. 2024.
Vesti

Ivana Parlić: Vlast poklanja tajkunima desetine milijarde evra, a građane zadužuje

Avatar
  • July 25, 2023
  • 2 min read
Ivana Parlić: Vlast poklanja tajkunima desetine milijarde evra, a građane zadužuje
Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić izjavila je danas da vlast na istoj sednici skupštine na kojoj ukidanjem naknade za konverziju zemljišta poklanja desetine milijardi evra tajkunima i multinacionalnim kompanijama predlaže i dodatno zaduživanje od 1,3 milijarde evra.

„Deca će dobiti po 10.000 dinara, ali će vlast dodatno zadužiti i tu decu i buduće generacije“, rekla je Ivana Parlić na sednici Skupštine Srbije.

Ivana Parlić pitala je zašto gradnja puteva u Srbiji košta mnogostruko više nego u državama u kojima „ugradnja političara nije osnovno zanimanje političara“.

„Zadužujemo se, između ostalog, i za izveštavanje o klimatskim promenama, jačanje sistema upravljanja komunalnim otpadom, podršku javnoj politici za zelenu tranziciju, jačanje finansijske otpornosti i transparentnosti.
Zadužujemo se i za pripremu materijala iz priručnika, za poboljšanje kapaciteta Ministarstva finansija da prati izveštavanje o finansijskim rizicima“, rekla je Ivana Parlić.

„Vi ćete, dakle, da zapošljavate ljude sa lažnim diplomama, a narod će da plaća vašu edukaciju“, dodala je Ivana Parlić.

Ivana Parlić je navela da vlast zadužuje sve građane za konsultantske usluge, obuke, instalaciju hardvera i softvera za Beogradsku berzu i za izradu internet stranice.

„Pitam ministarku za brigu o porodici i demografiju Dariju Kisić da li razume zašto se zadužujemo i mi i naša deca i generacije koje dolaze i da li ministarka za brigu o porodici smatra da je u redu zamazati građanima oči sa po 10.000 dinara za decu, a tu istu decu gurnuti u dužničko ropstvo i oduzeti im ono što im pripada – javnu svojinu“, rekla je Ivana Parlić.

„Bojim se da će deo i ovih zaduživanja, kao i nekih prethodnih, završiti upravo na računima brata Darije Kisić, brata Ane Brnabić i ostale braće i kumova.
Nije u redu da se na nameštenim tenderima bogate vaša braća, a zadužuju naša deca“, dodala je Ivana Parlić.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *