20. 05. 2024.
Vesti

Ivan Kostić: Kompletna opozicija treba da se ujedini u sprečavanju da se fiktivni birači ponovo pojave na lokalnim izborima

Avatar
  • February 2, 2024
  • 2 min read
Ivan Kostić: Kompletna opozicija treba da se ujedini u sprečavanju da se fiktivni birači ponovo pojave na lokalnim izborima

Kao vanparlamentarna politička stranka, Srpski pokret Dveri nema autoritet da poziva druge iz opozicije na zajednički sastanak i dogovor. Ali, imamo dobru volju da do takvog sastanka, razgovora i dogovora u opoziciji dođe i apelujemo na parlamentarne političke grupacije da ga iniciraju.

Razlog je jednostavan: ako se ne organizujemo da to sprečimo, vlast će ponoviti izbornu krađu sa fiktivnim biračima i na preostalim lokalnim izborima koji slede za nekoliko meseci, računajući i potencijalne nove gradske izbore u prestonici.

Beograd je definitivno mesto na kome se nova izborna krađa najlakše može sprečiti. Zato su Dveri već uputile poziv koaliciji „Srbija protiv nasilja”, koaliciji „NADA” i grupi građana „Mi – glas iz naroda” da formiraju tehničku, prelaznu vlast u glavnom gradu, oročenu na 3-6 meseci do sledećih lokalnih izbora, sa ciljem sređivanja biračkih spiskova uoči tih izbora.

Što se tiče drugih delova Srbije, samo zajedničkim snagama kompletne opozicije možemo se suprotstaviti ideji vlasti da primera radi u Čačku dobijemo fiktivne birače iz Kraljeva i Požege jer su tamo održani lokalni izbori, a u Čačku nisu, ili da se takav izborni kriminal primeni i u svim drugim gradovima gde vlast može da izgubi na lokalnim izborima, kao što su Novi Sad, Niš, Valjevo,…

To je očito i bio glavni razlog izbornog inženjeringa u kome su lokalni čelnici gradova i opština po Srbiji prevremeno negde podneli ostavke a negde ne, kako bi se birači selili iz opštine u opštinu i nazad prema nalozima iz centrale SNS.

biračka kutija izbori

Niti jedna od naših opozicionih političkih opcija ne može se samostalno ovome suprotstaviti.

Sa pojavom fiktivnih birača koji se sele iz grada u grad prema potrebi vlasti izbori su izgubili smisao.

Zato još jednom apelujemo na sve kolege iz opozicije da ujedinimo snage u suprotstavljanju ovoj kriminalnoj pojavi koja u potpunosti urušava demokratiju u Srbiji. Jedinstvo u opoziciji, kako u zajedničkoj borbi za poštene izborne uslove, tako i u zajednički dogovorenom načinu izlaska na lokalne izbore i odbrani izbornih rezultata, preče nam je nego ikada.

Ivan Kostić (DVERI): Tražimo ponavljanje svih izbora u Srbiji, a ne samo u Beogradu

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *