25. 07. 2024.
Vesti Izdvajamo

Haos na Kosmetu! Srbi stradali!

Avatar
  • September 24, 2023
  • 2 min read
Haos na Kosmetu! Srbi stradali!

Noćas u 03:50 sati u Banjskoj na severu KiM, nezvanično u razmeni vatre sa KPS ubijen je jedan kosovski policajac albanske nacionalnosti, a drugi je ranjen, javljaju albanski mediji na KiM. Pucnjava se nastavila u 4:37 časova, a radio uređaji nisu radili.

Pucnjava iz automatskog oružja, odjekuje celu noć. Poginuli A .V. je imao čin vodnika. Tzv. kosovska vlada poslala je pojačanje na lice mesta koje je zasuto baražnom vatrom raznog kalibra, tvrdi predswednik privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti.

Vjosa Osmani je izjavila da je patrola sačekana u zasedi i za napad optužila “srpske kriminalne bande”.

Albanski militanti su pokušali više napada ali su svi odbijeni. Paravojne formacije tzv. kosovske vlade dejstvovale su dalekometnim snajperima sa velike udaljenosti po našim civilima u Banjskoj. Interventni vod iz baze Belvedere angažovao se ka Banjsku.

S druge strane administrativne linije artiljerija srpske vojske čeka komandu, a u toku je pripremanje avijacije za brzu reakciju. Izveštači sa terena javljaju da je u Raškoj opsadno stanje.

https://youtube.com/shorts/OdWuhVEUoSA

U toku dana grupa naoružanih maskiranih ljudi upala je blindiranim vozilom u manastir Banjska na severu Kosova i Metohije, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Ambasadori država Kvinte stigli su danas u zgradu tzv. “prištinske vlade” gde imaju sastanak sa “premijerom” Aljbinom Kurtijem. Sastanku prisustvuju ambasadori SAD, Male Britanije, Francuske i Italije.

Izveštaj tzv. Policije Kosova nešto posle 19h:

– 3 “napadača” su ubijena

– 1 je uhapšen

– Još 4 osumnjičena uhapšena zbog posedovanja radio-aparata, zajedno sa značajnim zalihama oružja, municije i raznih uređaja

Iako pucnjava u Banjskoj i dalje traje, uz to od Banjske dobijamo informacije da su aktivni i šiptarski snajperisti, ovakav scenario je realan, ali moramo uzeti u obzir da šiptari vode hibridni rat i ne smemo isključiti mogućnost da je ovo zastrašivanje Srba.

Aleksandar Vučić: “Srbi su postavili barikade kod manastira Banjska, takozvani policajci su došli da sklone barikade i tada je došlo do obračuna u kom je poginuo jedan tzv. policajac.

Srbi su postavili barikade jer nisu hteli više da trpe Kurtijev teror.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *