20. 05. 2024.
Vesti

Grujić (SSP): Kažnjena profesorka koja je učenicima bila svetlo nakon tragedije

Avatar
  • July 25, 2023
  • 2 min read
Grujić (SSP): Kažnjena profesorka koja je učenicima bila svetlo nakon tragedije
Zaustavljanje političkog progona profesorke koja je lečila rane svojim učenicima nakon dvostruke tragedije sa nastradalim učenicima i mladima, renomirane profesorke sociologije Senke Jankov iz Zrenjaninske gimnazije, pitanje je borbe za ugroženu slobodu mišljenja u našoj zemlji i politički osporenog dostojanstva i ugleda prosvetnih radnika od integriteta.
Zbog toga je neophodno hitno sprovođenje vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Zrenjaninske gimnazije povodom disciplinskog postupka i rešenja u slučaju Senke Jankov, što je u odgovoru na moje poslaničko pitanje Ministarstvo prosvete istaklo da je naložilo Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.
Nakon Senkinog poziva učenicima da prisustvuju mirnom građanskom protestu “Srbija protiv nasilja” i njenog govora na protesnom skupu u Zrenjaninu, profesorka koja je uzor mladima u Zrenjaninu, nagrađivani profesor, postaje meta bestidnog režimskog napada.
Protiv nje je poveden disciplinski postupak, udaljena je sa nastave i rešenjem Zrenjaninske gimnazije je kažnjena umanjenjem plate.
Krajnje sporno pozivanje školskog rukovodstva na stranačko delovanje kada je u pitanju poziv na građanski protesni skup i delovanje u školi koje se odvijalo u Google komunikaciji ne sme ostati bez provere zakonitosti disciplinskog postupanja.
I ne samo to, potrebno je utvrditi odgovornost lica koja se u rukovođenju školskim ustanovama ovako grubo poigravaju ljudskim životima.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *