20. 05. 2024.
Vesti

Goran Petrović: Gđo Popović, da radite u interesu građana Srbije, Vi biste kao ministarka pravde bili prvi stub odbrane od korupcije i izborne krađe

Avatar
  • February 14, 2024
  • 2 min read
Goran Petrović: Gđo Popović, da radite u interesu građana Srbije, Vi biste kao ministarka pravde bili prvi stub odbrane od korupcije i izborne krađe

Da je u naprednjačkoj Srbiji sve podređeno veličanju Aleksandra Vučića i odbrani kriminalizovane naprednjačke vlasti, znam odavno. Ali nisam znao da i sajt Ministarstva pravde služi tome. Sad znam, jer me je u to uverila ministrka pravde Maja Popović svojom sramotnom izjavom koja, iako predstavlja pokušaj blaćenja opozicije, zapravo praktično pokazuje zašto građani Srbije nemaju poverenja u pravosuđe.

 

maja popović sns
 Vidim da Vas mnogo pogađa to što je ogroman broj poslanika Evropskog parlamenta izglasao rezoluciju kojom je osporio pokradene izbore u Srbiji. Međutim, ono što je nejasno u Vašim tvrdnjama – šta je to tačno nepovoljno po Srbiju u rezoluciji Evropskog parlamenta?
Da li to što su poslanici na osnovu izveštaja misija OEBS/ODHIR (koje su, istine radi, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić pozvali da posmatraju izbore), ogromnom većinom izglasali ono što svi građani Srbije znaju – da decembarski izbori nisu bili fer i demokratski i da postoji sumnja da su pokradeni, ili to što se traži menđunarodna istraga i da oni koji su krali, ako se dokaže, za to i odgovoraju.
Da je sreće i da radite u interesu građana, Vi biste kao ministarka pravde bili prvi stub odbrane od korupcije i izborne krađe. Branili biste Ustav i zakone Srbije, a time i suverenost građana.
 I zato, ministarko Popović, ne čudi što nikada niste reagovali povodom toga što tužilaštva nisu reagovala na ogroman broj slučajeva krivičnih dela primanja i davanja mita u vezi sa izborima i drugim neregularnostima koja imaju oblik organizovanog kriminala.
Umesto da ovakvim izjavama dodatno utičete na već duboko narušenu nezavisnost pravosuđa, pokušajte u pauzi između vaših neodmerenih političkih izjava da makar započente rešavanje nagomilanih problema – od neefikasnosti do neefektivnosti rada sudova, neusaglašene sudske prakse, nedovoljne stalne obuke sudija, materijalnog položaja i brojnih drugih problema. Mada čini se da Vas to i ne dotiče toliko, koliko briga za dobrobit Vas i Vaše partije a sve radi očuvanja vlasti po svaku cenu.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *