24. 05. 2024.
Vesti

Gajić: U Beogradu više kladionica nego domova zdravlja i obdaništa, droga se oko škola prodaje u prisustvu vlasti, borba protiv kriminala prioritet

Avatar
  • December 5, 2023
  • 3 min read
Gajić: U Beogradu više kladionica nego domova zdravlja i obdaništa, droga se oko škola prodaje u prisustvu vlasti, borba protiv kriminala prioritet

Kandidat Narodne stranke za gradonačelnika Beograda Vladimir Gajić izjavio je danas da se u glavnom gradu droga oko škola prodaje „u prisustvu vlasti“ i da u Beogradu ima više kladionica nego domova zdravlja i obdaništa, i najavio da će njegov prvi cilj kao gradonačelnika biti obračun sa korupcijom i kriminalom u prestonici.

 

VLADIMIR GAJIĆ narodna stranka siniša mali ujedinjene nacije francusko nemački sporazum

 

„Kriminalom bilo koje vrste ne može se uspešno baviti bez pomoći državnih struktura inače će kriminalac brzo biti uhapšen i propasti. Samo kriminal koji ima podršku državnih struktura može da raste i postane moćan. Kladionice imaju državnu podršku i zato ih ima na svakom koraku“, rekao je Gajić Radio-televiziji Vojvodine.


Gajić, koji je nosilac liste “Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi” u Beogradu, naveo je da će u glavnom gradu osnovati antikorupcijsko telo, što je obaveza Srbije od 2017. godine u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

„To telo biće deo lokalne vlasti i u njemu neće biti političari nego ugledne javne ličnosti i ugledni profesionalci. Ono će se boriti protiv korupcije kao sastavni deo gradske uprave i biće deo lokalne vlasti“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da nijedna stranka ili koalicija posle izbora neće moći sama da formira vlast u Beogradu i biće neophodno da se prave koalicije i savezi, i dodao da Narodna stranka nema nikakvih problema sa cenzusom u Beogradu i da će biti „ključan faktor u pobedi opozicije u Beogradu“.

„Realno je da opozicija dobije više odbornika u Beogradu ali će veća teškoća od pobede biti da se formira vlast. Trebalo bi imati u vidu krupan plan, a ne sitnice i nevažne stvari“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je termoelektrana u Obrenovcu najveći zagađivač vazduha koji pretvara Beograd u gasnu komoru i da je glavni grad Srbije zbog toga najzagađeniji grad u Evropi, i dodao da 12.000 ljudi godišnje umre od posledica zagađenja.

„Beograd bi trebalo da poboljša gradski saobraćaj i kapacitete parkiranja i destimuliše da se u Beograđani voze sami u automobilima, a uslov za to je da razvijemo javni gradski prevoz“, rekao je Gajić.  

Gajić je naveo da je Stari most „kontroverzno pitanje“ i podsetio da je još u vreme gradonačelnika Branka Pešića, šezdesetih godina prošlog veka, planirano rušenje tog mosta.

„To je most koji su u Drugom svetskom ratu napravili Nemci i tim mostom su se beogradski Jevreji prevozili u NDH i on ne predstavlja neku istorijsku vrednost. To je pitanje o kojem bi trebalo da odluče stručnjaci.

Gajić je povodom predloga da se grob nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza izmesti iz „Kuće cveća“ naveo da je Zakonom o sahranjivanju i grobljima propisano sahranjivanje na grobljima, a da je Broz sahranjen na tuđoj privatnoj imovini. 

 

Gajić : Korupcija i zagađenje vazduha dave Beograd, garantujem rešenje tih problema (VIDEO)

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *