25. 07. 2024.
Vesti

Gajić: Siromašnima nedostupno državno zdravstvo, nehumanost na najvišem nivou

Avatar
  • December 11, 2023
  • 2 min read
Gajić: Siromašnima nedostupno državno zdravstvo, nehumanost na najvišem nivou

Kandidat Narodne stranke za gradonačelnika Beograda Vladimir Gajić izjavio je da je jaz između bogatih i siromašnih u Srbiji najvidljiviji u zdravstvenoj zaštiti, jer je siromašnima javno zdravstvo nedostupno, što je „nehumanost na najvišem nivou“.

„Bolesna deca u Beogradu na dijagnostiku čekaju u proseku po nekoliko meseci. Na današnji dan 76.973 pacijenata u Srbiji je na listama čekanja u državnom zdravstvu.  Nedostaje 10.000 lekara, a duplo više ili tri puta više pomoćnog osoblja“, rekao je Gajić Radio-televiziji Vojvodine.
Gajić je istakao da se Narodna stranka zalaže za zakonsku zabranu kopanja litijuma, jer se nigde u svetu litijum ne kopa tamo gde žive ljudi, nego u pustinjama Čilea, Amerike, Kine i Australije, a Srbija bi bila prvo mesto na zemaljskoj kugli na kojem bi se kopao litijum tamo gde žive ljudi, što bi trajno uništilo i otrovalo zemlju, vodu i vazduh i izazvalo „ekološku i svaku drugu katastrofu“.  

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno u Njujorku potpisao protokol sa zamenikom predsednika EU u vezi sa snabdevanjem EU litijumom.

Srbija bi po tom protokolu trebalo da bude glavni snabdevač EU litijumom. Glas za Narodnu stranku je najsigurniji izbor da se to ne dogodi“, rekao je Gajić.

Gajić: U Beogradu više kladionica nego domova zdravlja i obdaništa, droga se oko škola prodaje u prisustvu vlasti, borba protiv kriminala prioritet

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *